NA UDARU KRITIKE

Pernar Plenkoviću: Bavi se Hrvatskom, a ne Ukrajinom

23.11.2016 u 11:31

Bionic
Reading

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar, upitan u srijedu o stavu prema kritici Rusije koja je stigla premijeru Andreju Plenkoviću, kazao je da nema problem s Plenkovićevim stavovima, nego s prioritetima, i da bi se najprije trebao baviti svojom zemljom, a ne Ukrajinom

Pernar kaže da je odgovor Ruske Federacije ovaj put bio promašen, javlja N1. 'Rusija je, ako je htjela spočitati Plenkoviću nešto, trebala prvo spočitati ekonomsku situaciju u zemlji i reći mu da imamo puno siromašnih koji jedu po pučkim kuhinjama i odlaze iz zemlje. Trebala mu je reći i da se, da bi se dodvorio EU, upušta u rješavanje problema u Ukrajini, a koji nadilaze gospodina Plenkovića', smatra Pernar.

Naglasio je da ne smatra da se premijer ne bi smio baviti time, isto kao što on ima pravo izraziti mišljenje, međutim problem je to da se problemi u zemlji ne rješavaju, a Plenković putuje po svijetu i daje nekakva svoja rješenja.

Kada u Hrvatskoj ne bi bilo ljudi koji kopaju po smeću, kaže Pernar, i da nema mladih koji autobusima odlaze iz zemlje, onda ne bi imao ništa protiv toga da 'ide tamo i daje svoja mišljenja'. 'Ako Vlada smatra da nije u interesu imati veleposlanika u Rusiji, onda je to žalosno, ali to vam je sve visoka politika o kojoj RH ne odlučuje. Ja se bojim da je nama netko rekao da se mora povući veleposlanik', zaključio je Pernar na pitanje o tome zašto nemamo veleposlanika u Moskvi od 2014. godine.