jasan stav prema venezueli

Pence poziva na završetak Madurove vlade: Ovo nije vrijeme za dijalog. Ovo je vrijeme za djelovanje

01.02.2019 u 22:57

Bionic
Reading

Američki potpredsjednik Mike Pence je u petak, nastojeći pojačati pritisak kako bi pomogao oporbi koja radi na zbacivanju venezuelskog predsjednika Nicolasa Madura, rekao skupu na Floridi da je vrijeme za dijalog prošlo i da su sve opcije na stolu

'Ovo nije vrijeme za dijalog. Ovo je vrijeme za djelovanje', rekao je Pence okupljenima koji su to pozdravljali. 'Došlo je vrijeme da se okonča Madurova diktatura jednom za uvijek'.

Američka je vlada priznala oporbenog čelnika Juana Guaidoa za venezuelskog privremenog predsjednika i pozvala druge zemlje da učine isto.

Maduro koji je je prošli mjesec započeo svoj drugi mandat nakon osporenih izbora 2018. govori kako je spreman na pregovore s oporbom i moguće posredovanje treće zemlje. On je rekao kako je samoproglašeno polaganje prava na predsjedništvo čelnika Nacionalne skupštine Guaidoa pokušaj puča koji podupiru Sjedinjene Države.

  • +7
Juan Guaidó Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pence je rekao kako je SAD spreman surađivati s Nacionalnom skupštinom koju vodi oporba na isporuci humanitarne pomoći Venezueli.

'Spremni smo surađivati s privremenom vladom Venezuele, Nacionalnom skupštinom i Guaidom', rekao je Pence.