VUKOVARSKI GRADONAČELNIK

Penava o simptomima koronavirusa i koloni u Vukovaru: Bilo bi mi drago da dođe i državni vrh, ali i predstavnici SDSS-a

15.11.2020 u 18:54

Bionic
Reading

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je u izolaciji zbog koronavirusa, te je gostovao u Dnevniku N1 televizije gdje je progovorio o tome kako podnosi simptome zaraze, ali i predstojećem obilježavanju Dana sjećanja na Vukovar

'Zasad imam blaže simptome. Nemam osjetilo njuha i okusa, a sve druge probleme o kojima pričaju u medijima, ja nemam. Bio bih sretan da tako i ostane', rekao je Penava za N1.

Kaže kako je u organizaciju Kolone sjećanja uključen i kako sudjeluje virtualnim putem koliko može. 'U suradnji s Ministarstvom branitelja, mi kako organizatori u Gradu sa Stožerom civilne zaštite nastojimo osigurati taj događaj', ističe.

'500 ljudi smo odredili kao nekakvu granicu, s tim da smo svjesni da duž trase od 5,5 kilometara taj broj ne možemo kontrolirati, stoga ćemo nastojati održavati razmak', dodaje.

  • +3
Ivan Penava Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Osvrnuo se i na dolazak državnog vrha u Vukovar.

'Definitivno mislim da je državnom vrhu mjesto u Vukovaru, a hoće li doći ili neće, to je na njima. Ne poziva se ponaosob nikoga. Ono što je važnije za nas koji smo u Koloni jest da toga dana dominira sjećanje na branitelje Vukovara, na stradale i na civile. Ne trebaju dominirati teze i promišljanja tko će biti tamo, a tko neće u kolonu i tko će što obući ili neće', kaže Penava.

Komentirao je i činjenicu da SDSS još uvijek nije odlučio hoće li sudjelovati u Koloni sjećanja.

'Ja sam govorio i ranije, Srba je u koloni bilo i bit će. Bili bi mi drago da u Koloni budu i predstavnici SDDS-a. Mislim da su oni u koloni trebali biti odavno', tvrdi Penava.