ČITLUK VIA MAKARSKA

Pedagog u Vrgorcu lažira putne troškove

Bionic
Reading

U Vrgorcu godinama građanima oči bode jedan slučaj, a da nitko ništa ne poduzima u vezi s tim. Naime, Ivan Martinović, pedagog u Osnovnoj školi Vrgorac, već pet godina prima lažirane putne troškove

Vrgorački pedagog je prijavljen u Makarskoj, na adresi Lištun 1/2 od 10. kolovoza 2004. godine, a živi u općini Čitluk, na prostoru susjedne BiH. Ispada da je Martinović u proteklih pet godina oštetio državni proračun za oko 180.000 kuna. Samo od novca koji je primio na račun putnih troškova mogao je otplatiti veći dio nekretnine koju je kupio na toj adresi, piše Slobodna Dalmacija

Ovaj prosvjetni radnik ima pravo na putne troškove samo do državne granice, a očito je to njemu bilo malo pa se odlučio naplatiti ih iz 36 kilometara udaljene Makarske. Zanimljivo je spomenuti kako isti taj pedagog zna učiteljicama koje rade u vrgoračkim područnim školama mjeriti kilometražu od njihovih kuća do područne škole u kojoj rade.

Zamolili smo ravnatelja Osnovne škole Vrgorac prof. Ivu Klinca da prokomentira sporni slučaj plaćanja putnih troškova svom pedagogu.

- Pedagog ima osobnu kartu u Makarskoj te svoju osobnu izjavu da putuje na toj relaciji i prema tome mi mu obračunavamo putne troškove u visini cijene autobusne karte, plus deset posto na to - rekao nam je ravnatelj Klinac.

Najbolju potvrdu da ovaj čovjek ne živi u Makarskoj, mogu dati vrgorački granični policajci koji mu svakodnevno prigodom ulaska i izlaska iz Republike Hrvatske podižu graničnu brklju.