slobodni govor

Pavliček: Skandalozna Komšićeva usporedba ponašanja Hrvatske i Rusije da se prema BiH ponašaju kao Rusija prema Ukrajini

17.03.2022 u 14:53

Bionic
Reading

Marijan Pavliček, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, u četvrtak je skandaloznom ocijenio nedavnu izjavu predsjedavajućeg Predsjedništvom BiH Željka Komšića kojom je Hrvatsku optužio za miješanje u unutarnje stvari BiH i to usporedio s djelovanjem Rusije prema Ukrajini

"Skandalozna je izjava koju je Komšić prije dva dana putem video linka izrekao u Europskom parlamentu, a u kojoj je optužio Hrvatsku i Srbiju da se prema Bosni i Hercegovini ponašaju kao Rusija prema Ukrajini", kazao je Pavliček u saborskom slobodnom govoru.

Skandaloznim je ocijenio i što nitko iz hrvatske diplomacije nije reagirao na izjave Komšića koji je, napomenuo je, naveo da se Hrvatska i Srbija, pod krinkom brige za svoje konstitutivne narode, otvoreno miješaju u unutarnje stvari BiH te da su u pravu oni koje to podsjeća na ukrajinski Lugansk i Donjeck, pri čemu je jedina razlika što to ne pokušavaju činiti oružanim putem.

"Komšić ne predstavlja politiku Hrvata u BiH i ako ne dođe do izmjene izbornog zakona, Hrvatska mora tražiti drugačiji preustroj, a to je jedino stvaranje trećeg entiteta za Hrvate unutar BiH", ustvrdio je Pavliček.

Andro Krstulović Opara (Klub HDZ-a) podsjetio je na godišnjicu Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika iz 1967. godine i pozvao na očuvanje hrvatskog jezika „kao našeg najvažnijeg identitetskog biljega”.