smjena filipovića

Pavičić: Ovaj cirkus je frapantan čak i za Hrvatsku, čovjek može samo uzeti kokice

12.12.2023 u 22:21

Bionic
Reading

'Doživjeli smo danas jedan politički vrtuljak i crikus koji je čak i za hrvatsku, dosta povišenu, ljestvicu potpuno frapantan. Čovjek je samo mogao uzet kokice i razjapljenih usta gledati sve što se događalo. Krenulo je od skandala savjetnika ministra koji koristi oglašavanje kao mrkvu i batinu u odnosu prema medijima', komentirao je novinar i pisac Jurica Pavičić smjenu ministra Davora Filipovića

'Izgleda da je Filipović zajedno sa svojim zamjenikom pokušavao preko opozicije utjecati na politiku Vlade s kojom se nije slagao', dodao je novinar i pisac Jurica Pavičić gostujući u emisiji 'Pressing' N1 televizije gdje se osvrnuo na najnoviju aferu Mreža te smjenu ministra Davora Filipovića.

Pavičić je naglasio kako mu je bilo čudno što su Mostovci, još kad su otkrili aferu Plin za cent, bili puno blaži prema Filipoviću, nego prema ljudima iz HEP-a.

'Sad se zapravo vidi da je posebni savjetnik ministra, faktički funkcionirao kao zviždač, a nije nemoguće da je to radio u dogovoru s ministrom. Ako su oni da bi promjenili politiku Vlade u energetici morali se urotiti potajice s dijelom opozicije protiv vlastitog premijera, onda to govori o jednoj temeljnoj disfunkcionalsti ovog kabineta', poručuje Pavičić.

Pavičića je premijerova reakcija podsjetila na jednu izjavu Zdravka Mamića.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Jurica Galoić / PIXSELL

'Kad gledam tu vrstu njegovih reakcija, padne mi napamet slavna Mamićeva rečenica ‘ja to ne bi napravio da mi stave žarač u guzicu', rekao je Pavičić dodajući kako je imao osjećaj da se kod Plenkovića može sve napraviti, a da postoji jedna stvar koja se ne smije, a to je, kako je rekao, biti druker.

'U sadašnjem vodstvu HDZ-a ima malo mentaliteta kao kod kriminalnih ili navijačkih skupina – samo je važno da ne razgovaraš s policijom.', zaključio je Pavičić.