PREDSJEDNIK STRANKE

Paus smatra da je IDS 'uvijek podizao razinu političke kulture u Hrvatskoj'

10.02.2024 u 14:24

Bionic
Reading

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Dalibor Paus rekao je u subotu na 37. saboru stranke u Poreču, kako je IDS uvijek podizao razinu političke kulture u Hrvatskoj i time pokazao da zna 'izvući maksimum iz ovog visoko centraliziranog sustava upravljanja'

'U svemu onome na što možemo utjecati, iskoračili smo više nego ostali, ali želimo više. Želimo kvalitetnije obrazovanje i zdravstvo, bolje plaće i mirovine, priuštivo stanovanje, niske poreze. Želimo da Hrvatska bude zemlja gdje se poštuje zakon i red, želimo sigurnost jedne uređene pravne države', rekao je Paus. Dodao je kako je Istarska županija pokazala da 'umije i zna'.

Upravo zato, naveo je predsjednik IDS-a, uvjeren je da je za daljnji napredak nužno spustiti ovlasti u svim samoupravnim područjima definiranima Ustavom RH, odnosno u zdravstvu, obrazovanju i socijalnim politikama. 'Za to ne pitamo tuđi novac, već više svojih, kod nas u Istri zarađenih šoldi', dodao je predsjednik IDS-a.

O izborima: Cilj IDS-a biti svugdje gdje se donose odluke koje utječu na živote ljudi

Govoreći o nadolazećim izborima, Paus je naglasio da je cilj IDS-a biti svugdje gdje se donose odluke 'koje utječu na živote ljudi i Istarske županije naše regije'. 'Svatko od nas mora odigrati svoju ulogu na ovim izborima kako bi Istra ostala u sigurnim rukama', rekao je Paus, dodavši da zato ne sumnja u dobar rezultat stranke.

'U tri desetljeća prošli smo kroz mnoga iskušenja i uvijek smo s njima znali izaći na kraj. Na sve te izazove mi imamo naš, autentičan odgovor, odgovor u skladu s našim istarskim načinom života koji su naši djedovi gradili stoljećima', poručio je predsjednik IDS-a.

Lijevo-liberalne stranke na obljetnici IDS-a

Sabor stranke kojim je IDS obilježio 34. obljetnicu političkog djelovanja održan je u Poreču gdje su se uz članove ove hrvatske regionalne stranke, okupili gosti iz drugih lijevo-liberalnih političkih stranaka i organizacija.

Tako je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić poručio da je 'Istra najrazvijenija hrvatska regija, a to sigurno ne bi bila da u Istru nije utkana politika IDS-a, da IDS-ovi načelnici i gradonačelnici nisu realizirali brojne projekte, koji razvijaju gospodarstvo i donose bolji život građanima'.

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi čestitao je IDS-u na 34 godina uspješnog djelovanja, kako je rekao 'od mjesnog odbora do Europskog parlamenta'.

'Stranke poput Fokusa se u mnogočemu ugledaju na IDS i od IDS-a uče. Budite ponosni na Istru kao -najrazvijeniju regiju u zemlji. Postoje bolji primjeri i bolje politike od vladajuće politike u Hrvatskoj i to ćemo pokazati na nadolazećim izborima', ustvrdio je Nađi.

Natalija Martinčević u ime stranke Reformisti rekla je kako je važno okupljanje stranaka političkog centra. 'Imamo zajednički cilj - micanje HDZ-a s vlasti. Sad je trenutak da izađemo zajedno na izbore i razvijamo jednu bolju, reformiranu Hrvatsku', zaključila je.