UHVAĆEN U ZASJEDI

Pao s 32 stabljike marihuane kod Gvozda

07.08.2009 u 16:37

Bionic
Reading

Sisačko-moslavačka policija uhvatila je u zasjedi 49-godišnjaka sa zagrebačkog područja koji je u lovištu na području Gvozda zasadio i uzgojio 32 stabljike indijske konoplje visine od jednog do dva metra

Policija je muškarca dočekala u srijedu u večernjim satima na nasadu gdje je pronašla 28 stabljiki, dok su četiri odrezane stabljike, lovačka puška s optičkim ciljnikom i četiri komada streljiva pronađeni sakriveni u blizini nasada.

Osumnjičeni 49-godišnjak skrio je pušku sa streljivom u cijevi prije dolaska na nasad indijske konoplje, kažu u policiji.

U pretrazi kuće u kojoj neprijavljeno boravi s majkom pronađena su dva paketića i vrećica marihuane i sedam normabela. Za jedan od paketića marihuane policija je utvrdila da pripada 30-godišnjaku koji također živi neprijavljeno u toj kući te ga je kazneno i prekršajno prijavila.

Sisački Županijski sud 49-godišnjaku je odredio je 48-satno zadržavanje. Osim zbog zloporabe droga prijavljen je i zbog nezakonitog lova i izbjegavanja carinskog nadzora jer je u kući pronađeno i 70 kutija cigareta koje je prokrijumčario iz BiH.