SKRIVENA PORUKA

Palestina božićnim čestitkama lobira za nezavisnost

  • Autor: VLM agencija
  • Zadnja izmjena 08.12.2011 12:01
  • Objavljeno 08.12.2011 u 11:03
crkva isusova rođenja betlehem

crkva isusova rođenja betlehem

Izvor: Creative Commons / Autor: Wayne McLean

U božićno vrijeme svijet s posebnom blagonaklonošću gleda na Betlehem. I ove godine Palestinci se nadaju kako će barem dio te pozornosti privući na sebe i svoju nezavisnost

Pokušavaju biti što suptilniji pa će njihov ovogodišnji božićni slogan biti 'Palestina slavi nadu'. Nadaju se kako će ovom skrivenom porukom svijetu, koja će sadržavati samo dašak politike, svrnuti pozornost na želju za priznavanjem palestinske države.

Organizatori objašnjavaju, javlja AP, kako nisu željeli javno politizirati oko nezavisnosti kako 'ne bi otjerali' hodočasnike koji tragaju za duhovnošću. Oko 90.000 stranih turista posjetit će baziliku Rođenja Kristova i obližnji trg Manger, odnosno Trg jaslica, u prosincu, uključujući 50.000 turista u božićnom tjednu.

'Želimo iskoristiti ovu priliku da svijetu prenesemo poruku kako se nadamo nezavisnoj državi i za ostvarenje te nade potrebna nam je međunarodna potpora', kazao je palestinski ministar turizma Khouloud Daibes te dodao da je Božić ipak vjerska prigoda zbog čega se ne mogu koristiti izravnim političkim sloganima.

Volonteri će u dvorištu bazilike Rođenja Kristova koja je izgrađena na spilji u kojoj je, prema tradicionalnu vjerovanju, rođen Isus dijeliti razglednice s božićnim geslom. Posjetitelji će ih zatim moći poslati u poštanski ured na Trg jaslica koristeći palestinske poštanske marke koje su samo jedan od mnogih simbola države u nastajanju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi