granični spor

Pahor: Slovenci odlukom arbitara mogu biti zadovoljni

17.08.2017 u 15:09

Bionic
Reading

Slovenski predsjednik Borut Pahor čestitao je slovenskim državljanima iz Prekmurja spomendan priključenja matičnoj domovini, kojim se slavi sjećanje na datum kad je ta pokrajina nakon raspada Austro-Ugarske priključena nekadašnjoj državi Srba, Hrvata i Slovenaca, a tom se prigodom u par rečenica osvrnuo na odluku arbitražnog suda o graničnom sporu s Hrvatskom

Prigodom primanja u predsjedničkoj palači u Ljubljani, Pahor je kazao da se u Sloveniji unatoč nekim razočaranjima društveno i ekonomsko stanje kreće na bolje i da Slovenci mogu s optimizmom gledati u budućnost.

Što se tiče arbitraže, Pahor je u svom pozdravnom govoru kazao da Slovenci odlukom arbitara mogu biti zadovoljni.  'Možemo biti zadovoljni što je arbitražni sud konačno odredio granicu s Hrvatskom. To je za vođenje države i njenu sigurnost od izuzetnog značenja.

Presudom je utvrđeno gdje su naše granice, gdje smo gospodari na svojoj zemlji, čak i u slučaju da bi se nekad okolnosti promijenile na lošije. Nijedno otvoreno pitanje ne može nas ugroziti u našoj sigurnosti i suverenosti', kazao je slovenski predsjednik Borut Pahor u obraćanju Prekmurcima.