INAČE NIŠTA OD PREGOVORA

Pahor Hrvatskoj: Imate par dana za odluku

13.12.2008 u 19:04

Bionic
Reading

Slovenski premijer Borut Pahor u subotu je ponovio da od hrvatske Vlade očekuje da pristane na uvjete koje joj Slovenija nudi za nastavak pristupnih pregovora s Europskom unijom

'Naša je vlada napravila sve što je potrebno da se u pristupnim pregovorima Hrvatske s Europskom unijom zaštite slovenski nacionalni interesi. No, pokazali smo i dobru volju da Hrvatska nastavi s pregovorima, a sada je na hrvatskoj strani da donese potrebnu odluku', rekao je Pahor u subotu nakon sastanka svoje vlade koja je raspravljala o mjerama za prevladavanje ekonomske krize.

Odluku o prihvaćanju slovenske ponude hrvatska strana bi trebala donijeti u idućih nekoliko dana jer u suprotnom na međuvladinoj konferenciji 19. prosinca neće ostvariti potreban napredak, a problem će se samo pomaknuti na prvu polovicu iduće godine u vrijeme češkog predsjedanja EU-om, upozorio je Pahor.

'U interesu svih je da se dođe do adekvatnog rješenja svih pitanja, što znači rješenja koja će biti prihvatljiva i za slovensku stranu', rekao je Pahor, dodajući da će u suprotnom u Sloveniji ojačati političke snage koje zahtijevaju da se budući pristupni ugovor Hrvatske s EU-om stavi na referendum.