MOJPOSAO

Pada potražnja za marketingašima, ali plaće su im i dalje visoke

17.07.2014 u 14:51

Bionic
Reading

Do kraja lipnja ove godine u kategoriji Marketing, PR i mediji objavljena su 282 oglasa što je tri posto manje nego u istom razdoblju prošle godine

Tako ova kategorija čini dva posto ukupnog broja oglasa, a najtraženija zanimanja u njoj su voditelj marketinga, asistent u marketingu te urednik.

Prema podacima servisa MojaPlaća u kategoriji Marketing, PR i mediji prosječna mjesečna plaća iznosi 6.664 kune. Najbolje su plaćeni voditelji marketinga (7.544 kune), a slijede urednici s prosječnom plaćom od 6.172 kune. Prosječna plaća asistenta u marketingu iznosi 4.761 kunu.


Što se tiče kvalifikacija, u oglasima iz ove kategorije najtraženiji su kandidati s visokom (61 posto) te višom stručnom spremom (32 posto).

Od njih se također očekuje poznavanje stranih jezika koji traži čak 71 posto poslodavaca. Najtraženije je, očekivano, poznavanje engleskog jezika (65 posto oglasa) te poznavanje rada na računalu (68% oglasa).

Iako većina poslodavaca kandidatima nudi ugovor na neodređeno (44 posto), podjednako se nudi i ugovor na određeno vrijeme (43 posto).

Prethodno radno iskustvo kandidata bitno je za 55 posto poslodavaca, dok njih 45 posto to ne traži. Prosječno traženo radno iskustvo iznosi 2 i pol godine.

Ovoga tjedna u kategoriji Marketing, PR i Mediji za vas izdvajamo sljedeće oglase:

Tvrtka Tau on-line d.o.o., koja upravlja portalom MojPosao, traži novog člana tima za poziciju Voditelj marketinga (m/ž), za rad u Zagrebu. Idealan kandidat ima visoku ili višu stručnu spremu ekonomskog ili društvenog usmjerenja, te barem pet godina radnog iskustva na sličnim poslovima ili u online marketingu.

Tvrtka Rimac Automobili iz Svete Nedjelje ima otvorenu radnu poziciju za mjesto PR/Marketing Assistant (m/ž). Ukoliko ste organizirani i komunikativni, koristite društvene mreže, a i kreiranje video sadržaja nije vam nepoznanica, prijavite se na oglas.

Televizija Šibenik d.o.o. traži Djelatnika u marketingu (m/ž) za rad u Šibeniku. Ukoliko imate srednju stručnu spremu i barem godinu dana radnog iskustva pročitajte detalje i prijavite se na oglas.

ETNO KUĆE PLITVICA SELO traže Upravitelja resorta (m/ž). Ukoliko govorite engleski i barem još jedan strani jezik, imate barem pet godina iskustva na sličnim poslovima, a odgovara vam fleksibilno radno vrijeme, pročitajte detalje natječaja - možda ste baš vi idealan kandidat!

Biti marketingaš zvuči zanimljivo, uzbudljivo i zabavno, ali nije nimalo jednostavno.

Marketinški stručnjaci imaju mnogo različitih zadataka, koji su često nisu kreativni kako se na prvu čini. Od kreiranja budžeta, ciljeva, prioriteta i postavljanja kampanja, do suradnje s različitim odjelima, najčešće prodajom.

Uz sve to, naravno očekuje se konstantna kreativnost, predanost poslu, ustrajnost i fleksibilnost. S većom korporacijom dolaze i zahtjevniji projekti te je izloženost stresu veća. No, ako volite ono što radite, to vam ne bi trebalo predstavljati problem.

Želite li graditi svoju karijeru u marketingu, proučite što bi svaki dobar marketingaš trebao znati