obilazne ceste

Ovu nedjelju zatvara se rotor Remetinec, evo gdje ćete moći autom

10.12.2018 u 22:48

Bionic
Reading

Već ovu nedjelju u 9 sati, nakon nekoliko odgoda, zatvara se remetinečki Rotor. Zatvaranje jedne od prometnih žila kucavica grada Zagreba sigurno će stvoriti gužve, no gradske vlasti već su objavile kojim obilaznim pravcima ćete moći automobilom

'S obzirom na to da radovi na rekonstrukciji raskrižja Jadranska avenija – Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Remetinečka cesta (Rotor) zahtijevaju potpunu obustavu prometa, izvode se privremene prometnice na sjeverozapadnom i sjeveroistočnom dijelu kako bi se ta velika količina prometa (dnevno oko 100.000 vozila) propustila na siguran i održiv način, poručuju iz Grada.

Tako će do siječnja 2020. vozači koji dolaze iz smjera Lučkog moći će, koristeći tu prometnicu, spojiti se na privremenu cestu do Jadranskog mosta i odande nastaviti ili lijevo prema križanju sa Selskom ili ravno prema Aveniji Dubrovnik.

Pristižu li iz smjera Remetinca, morat će Ulicom Vice Vukova, otkuda mogu nastaviti donjom razinom raskrižja s Jadranskom avenijom i zatim se spojiti na Riječku.

Oni koji voze iz Savske prema Novom Zagrebu moći će pak preko prilazne ceste ući na Aveniju Dubrovnik i nastaviti prema Cimermanovoj, a za Lučko nastaviti ka križanju Jadranske i Vice Vukova.

  • +11
Radovi na izgradnji prilaznih cesta zbog zatvaranja remetinečkog rotora Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Vozila iz pravca Novog Zagreba poslije raskrižja s Cimermanovom prebacivat će se na privremenu prometnicu do Jadranskog mosta. Žele li pak u pravcu zapada, nastavit će ravno ispod mosta do raskrižja Jadranske i Vice Vukova.

Trase će djelomično mijenjati i autobusi koji voze rotorom.

Detaljnije o obilaznim pravcima i izmjenjenim trasama autobusa pogledajte OVDJE.