PODRŠKA IZ SUSJEDSTVA

Ovo nema nigdje: Milorad Dodik dopustio fotografiranje listića kako bi svi vidjeli da je glasao za Vučića

21.06.2020 u 17:27

Bionic
Reading

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik glasao je na srpskim izborima u konzulatu Srbije u Banjoj Luci, te se usput narugao biračkom procesu tako da je dopustio fotografima snimanje njegovog glasačkog listića kako bi cijeli svijet znao da je glasao za listu Aleksandra Vučića

Dodik je prilikom glasanja izrazio želju da Srbija dobije stabilnu političku vlast koja će omogućiti nacionalno i državno okupljanje kada je riječ o rješavanju ozbiljnih pitanja kao što je Kosovo i Metohija i osiguravanje nastavka razvoja i jačanja Srbije na ekonomskom i svakom drugom planu.

Srpski član Predsjedništva BiH istaknuo je da je u konzulat došao kao državljanin Srbije izvršiti građansku dužnost, te je istaknuo da je u Republici Srpskoj veliki interes za današnje glasanje za izbore u Srbiji.

On je istaknuo da je veliko zanimanje u Republici Srpskoj za izbore u Srbiji rezultat očekivanja i zahtjeva "da će Srbija prihvatiti i automatski dati državljanstvo svim građanima Republike Srpske imajući u vidu značajno zanimanje ljudi upravo za takav status". Po njegovim riječima Srbija i sada omogućava stjecanje dvojnog državljanstrva, no tu je proceduru ocijenio presporom i dugotrajnom.

Prema posljednjim raspoloživim podacima s kraja 2018. godine, oko 50 tisuća građana BiH zatražilo je i državljanstvo Srbije, no zbog spore procedure ono je odobreno tek desetak tisuća njih.

  • +13
Banja Luka: Milorad Dodik s maskom na licu glasovao na parlamentarnim izborima Izvor: Pixsell / Autor: Dejan Rakita/PIXSELL