ŽELE BITI ŽUPAN

Ovo je šest kandidata za nasljednika Marine Lovrić

26.09.2014 u 12:49

Bionic
Reading

Šest je kandidata na izvanrednim izborima za sisačko-moslavačkog župana, koji će se održati u nedjelju, 12. listopada, doznaje se danas u Županijskom izbornom povjerenstvu (ŽIP) u Sisku

Za sisačko-moslavačkog župana kandidirali su se Ivica Didović (kandidat grupe birača), Mladen Novak (Hrvatski laburisti-stranka rada), Veljko Novak (HSP AS), Pejo Trgovčević (HSP i koalicijski partneri), Davorko Vidović (SDP i koalicijski partneri) te Ivo Žinić (HDZ i koalicijski partneri), navela je predsjednica sisačko-moslavačkog Županijskog izbornog povjerenstva Lucijana Vukelić

Rok za kandidature istekao je noćas u ponoć.

Županijsko izborno povjerenstvo u Sisku ima rok od 48 sati da sastavi i u medijima, na internetskim stranicama županije te na oglasnoj ploči objavi zbirnu listu pravovaljanih kandidatura.

Danom objave te liste počinje službena izborna kampanja, koja traje do ponoći 10. listopada (petak).

Sisačko-moslavačka županija od kraja kolovoza nema čelnika, ankon što je ostavku dala dotadašnja županica Marina Lovrić Merzel protiv koje Uskok vodi istraga zbog sumnje u milijunsku korupciju, i koja je u pritvoru provela pet mjeseci.

Vlada RH je stoga za 12. listopada raspisala prijevremene izbore, na kojima će se izabrati sisačko-moslavački župan i dva zamjenika župana.