MJERA OPREZA

Ovo je sastanak zbog kojeg je vrh Dubrovačko-neretvanske županije završio u samoizolaciji

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 01.09.2020 11:56
  • Objavljeno 01.09.2020 u 11:54
Sastanak u Dubrovniku

Sastanak u Dubrovniku

Izvor: Screenshot / Autor: http://www.edubrovnik.org/

Zbog kontakta s Covid-19 pozitivnim osobama propisana je samoizolacija dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću i članovima županijskog Stožera civilne zaštite, priopćeno je u utorak iz Stožera civilne zaštite

Uz župana Dobroslavića, epidemiološka mjera samoizolacije propisana je zamjeniku župana i načelniku županijskog Stožera civilne zaštite Jošku Cebalu, ravnatelju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mati Lakiću i glasnogovorniku županijskog Stožera CZ Nikši Miletiću.

Naime, protekli tjedan u palači Ranjina održan je sastanak s predstavnicima gospodarstvenika iz Dubrovačko-neretvanske županije, a naknadnim testiranjem utvrđeno je da je dio njih pozitivan na Covid-19.

U konzultaciji s epidemiolozima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) utvrđeno je da na sastanku nije bilo bliskog kontakta, međutim kao mjera opreza, propisana je samoizolacija i testiranje na koronavirus svim sudionicima tog sastanka.

DuList piše da je riječ je o sastanku održanom u srijedu 26. kolovoza, a na njemu su sudjelovali među ostalim predsjednik Udruge ugostitelja Ante Vlašić, predsjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Farčić te predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić.

Sastanak u Dubrovniku

Sastanak u Dubrovniku

Izvor: Screenshot / Autor: http://www.edubrovnik.org/

Inače, dva dana kasnije županijski je vrh održao sastanak s ravnateljima na sveučilišnom kampusu. Pojedini ravnatelji kažu da još nisu kontaktirani iz epidemiološke službe.

Kako doznaje DuList, pojedini sudionici sastanka našli su se na kavi poslije sastanka. Jedan od sudionika sastanka za DuList je istaknuo kako je dobio klasične simptome gripe, što uključuje glavobolju, kostobolju i povišenu tempraturu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!