gradska investicija

Ovako su nakon oluje izgledale nove 'Bandićeve' zgrade u Podbrežju

28.07.2020 u 08:58

Bionic
Reading

'Drugi put ove godine su stanari zgrade A6 u Podbrežju poplavljeni, te su im šupe i garaže plivale u vodi cijeli vikend. Radi se naravno o 'Bandićevim stanovima' u Podbrežju', stoji u Facebook grupi 'Zagreb Te Zove'. Priložene su i fotografije iz zgrade koja je dio novog kompleksa zgrada koje je gradio Grad Zagreb

'Drugi put ove godine su stanari zgrade A6 u Podbrežju poplavljeni, te su im šupe i garaže plivale u vodi cijeli vikend. Radi se naravno o Bandićevim stanovima u Podbrežju . Napominjemo da se ne radi o najmu nego kupljenim stanovima od strane stanara. Zgrade su izuzetno loše napravljene, završni radovi su izvedeni na brzinu i bez nadzora. Zgrade je radila Zagrebačka stanogradnja, naravno Zg Holding', stoji u objavi.

Podsjetimo, riječ je o naselju smještenom između Sigeta i Svete Klare, u kojem su od 2016. već sagrađene četiri zgrade sa 608 stanova. 

Trebao je to biti kvart znanstvenih novaka jer je oko 200 stanova bilo namijenjeno upravo njima. Negdje sredinom 2017., obilazeći gradilište, gradonačelnik Milan Bandić ushićeno je tvrdio da toga neće biti nigdje u svijetu, toliko znanstvenika na jednome mjestu, a onda su interes za život u Podbrežju iskazala njih tek dvojica, pisao je tportal nedavno.

Dio stanova Grad je dao na raspolaganje onima s lošijim socijalnim statusom, a otkrivene su i neke, blago rečeno, nelogičnosti prilikom natječaja za dodjelu stanova. Poput one da je stan za invalide mogla dobiti osoba koja to uopće nije jer propozicije nisu propisivale da morate biti invalid da biste dobili stan prilagođen njima. Drugim riječima, morali ste samo znati za koji stan aplicirati. Određeni broj stanova stavljen je na tržište i prodan.

Sada bi dio stanova u A11, prema Bandićevim riječima bio namijenjen onima čije su zgrade nakon potresa dobile crvenu oznaku i socijalno su ugroženi jer njihovi domovi još neće tako skoro biti sigurni za život.