demografski projekt

Ova županija uskoro kreće s financijskom pomoći obiteljima s više djece

08.11.2023 u 11:53

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska županija će u demografskom projektu "Budu tu - tu je tvoj dom", vrijednom 650.000 eura, financirati tisuću obitelji s troje i više djece koja se školuju, najavio je u srijedu na konferenciji za novinare župan Blaženko Boban

Boban je rekao da se tim projektom, koji će se provoditi tri godine, u slabije naseljenim krajevima želi financijski pomoći obitelji s troje i više djece, koja su u osnovnim ili srednjim školama, te na visokoškolskim ustanovama.

Podsjetio je da se županija, s obzirom da su primijetili povećano iseljavanje, još prije pet godina odlučila za demografsku revitalizaciju, i to prvenstveno Dalmatinske zagore i unutrašnjosti otoka.

Sufinancirali smo rođenje djeteta, financirali i sufinancirali željeznički prijevoz studenata, projekte "Tu je tvoj dom" i "Ostani tu", a projekt "Budi tu" se oslanja na prethodne. Građani koji se prijave mogu sudjelovati i u drugim javnim pozivima, kaže Boban.

Prijavljeni će, ovisno o broju djece, dobivati od 66 do 92 eura, dok će oni s četvero i više djece dobiti jednokratni poticaj od 995 do 663 eura. Prva isplata će biti u veljači, druga u travnju, a jednokratne pomoći za obitelji s četvero i više djece krajem školske godine.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'