OSJEČKI SDP I HNS

'Ova Vlada zna samo postavljati kamene temeljce'

04.09.2011 u 15:49

Bionic
Reading

Saborska zastupnica i predsjednica osječkoga SDP-a Biljana Borzan izjavila je danas u Osijeku kako je današnji dolazak premijerke Jadranke Kosor na otvorenje radova na proširenju osječke južne obilaznice svojevrsno podcjenjivanje građana, jer je isti taj projekt najavljen još prije četiri godine.

Na konferenciji za novinare, koju je održala s predsjednikom Središnjeg odbora HNS-a i osječkim dogradonačelnikom Ivanom Vrdoljakom, Borzan je kazala kako su ovaj projekt, još 2007. godine, najavili tadašnji premijer Ivo Sanader te HDZ-ovi čelnici Vladimir Šeks i Jadranka Kosor.

Ocijenila je kako je Jadranka Kosor tada bila u sporednoj ulozi, a sada u glavnoj te da današnji događaj potvrđuje poznatu izreku 'Kud Ivo tud i ja'.

Borzan smatra kako postavljanje kamena temeljaca, za isti projekt, po nekoliko puta, a bez stvarne namjere dovršenja znači podcjenjivanje građana pa građane pozvala 'da ne nasjedaju na praznu retoriku i akcije, koje nemaju nikakav cilj'.

Vrdoljak je napomenuo kako je početak radova na proširenju ove obilaznice bio najavljivan i za ljeto prošle godine te da sadašnja Vlada zna samo postavljati kamene temeljce.

Ocijenio je kako sadašnjoj Vladi trebalo četiri godine za projektiranje jedne ceste, a da je bivša koalicijska Vlada, za tri godine, izgradila auto-cestu A1, u duljini od 300 kilometara.

OSJEČKI HDZ: NEKA SE BORZAN BRINE ZA ONIH 5-6 ČLANOVA STRANKE U OSIJEKU ŠTO JOJ JE OSTALO

Dolazak premijerke u Slavoniju očito je pokrenuo pravi rat riječima u Osijeku. U obranu Vlade stali su lokalni HDZ-ovci, koji su u 16.45 sazvali izvanrednu konferenciju za novinare. Prozivanjem Jadranke Kosor, smatraju, SDP i HNS otkrivaju nervozu jer predizborne ankete 'ne pokazuju rezultate koje bi oni željeli'.

'Pozivam Biljanu Borzan da se brine za svoju stranku i onih pet-šest članova u Osijeku što joj je ostalo', poručio je Josip Salapić, inače HDZ-ov saborski zastupnik.

HDZ očito širi pozitivu, dodao je, jer su se Vrdoljak i Borzan pomirili nakon tri i pol godine i stali zajedno za govornicu.