nakon osam mjeseci

Otvoren Disneyland u Parizu, ali uz poštivanje mjera

17.06.2021 u 17:05

Bionic
Reading

Zabavni park Disneyland kraj Pariza od četvrtka je ponovo otvoren nakon što zbog pandemije nije radio gotovo osam mjeseci, no posjetitelji radi suzbijanja virusa i dalje moraju poštivati sigurnosne mjere.

Građani su se mogli fotografirati s maskotama omiljenih Disneyevih likova kao što su Mickey Mouse, Minnie Mouse i Šiljo, ali ne i grliti zbog fizičkog razmaka.

Prema novim pravilima ponašanja u parku, "bliska interakcija, uključujući zagrljaje, privremeno je zabranjena", a posjetitelji stariji od šest godina također moraju nositi zaštitne maske.

Ulazeći u park, posjetitelji nisu krili uzbuđenje. Émeline N'Zalakanda (22) bila je česta gošća prije pandemije i nedostajalo joj je to iskustvo.

"Osjećam se kao da sam ovo čekala cijeli život. Prošli su mjeseci i mjeseci", rekla je. "Nevjerojatno je. Vrlo je emotivno vidjeti opet sve te ljude".

Natacha Rafalski, direktorica Disneylanda, rekla je da je ponovno otvaranje parka prijelomni trenutak za cjelokupni turistički i ugostiteljski sektor u Francuskoj. 

"Svi smo nestrpljivo čekali ovaj trenutak", izjavila je. "Restorani, hoteli, tematski parkovi i ugostiteljski objekti ključni su za život Francuza."