roland garros

Marin Čilić u jednom se trenutku ponadao da ga možda može iznenaditi, ali Roger Federer za njega je i dalje neki drugi teniski svijet

03.06.2021 u 19:03

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić oprostio se od nastupa na Roland Garrosu porazom u 2. kolu od legendarnog Švicarca Rogera Federera 2-6, 6-2, 6-7 (4), 2-6

Marin Čilić je nakon dva sata i 38 minuta igre doživio i deveti poraz od neuništivog švicarskog veterana Rogera Federera (39), kojeg je pobijedio samo na US Openu 2014. godine.

Čilić je u prvom setu dva puta izgubio svoj početni udarac, ali je u drugom setu Švicarcu uzvratio na isti način s dva 'breaka' servisa.

U ključnom trećem setu Čilić je nadoknadio zaostatak od 1-3, dogurao do 'tie-breaka' gdje ga je seta koštao samo jedan izgubljeni poen na servisu kod 1-2. To je potpuno demoraliziralo Čilića i njegova se igra jednostavno raspala. U četvrti set naš je tenisač krenuo sa zaostatkom od 1-3, da bi rutinski Federer još jednim 'breakom' u osmoj igri okončao meč.

Čilić je u meču imao 12 aseva, ali i šest dvostrukih pogrešaka, dok je Federer napravio 16 aseva i samo jednu dvostruku. U winnerima su bili skoro izjednačeni (43-47), ali je Čilić napravio puno više neprisiljenih pogrešaka (44) od 39-godišnjeg Švicarca (27).