PREDSJEDNIČKA KUĆNA RADINOST

Otkrivena tajna piva koje proizvodi Obama u Bijeloj kući

02.09.2012 u 16:14

Bionic
Reading

Bijela kuća podlegla je pritisku žednih i znatiželjnih Amerikanaca i objavila u subotu recept dviju vrsta piva koje predsjednik Barack Obama priprema u kućnoj radinosti

Recept je otkrio da je prvi čovjek Sjedinjenih Država voli pivo s medom. U blogu nazvanom 'Pivo za kuhara', pomoćnik glavnoga kuhara Bijele kuće i viši savjetnik za politiku zdrave hrane Sam Kass napisao je 'zbog toga što javnost bruji o proizvodnji piva u Bijeloj kući, odlučili smo sve otkriti'.

'Iskreno, iznenadili smo se kako je pivo dobro ispalo jer nitko od nas prije to nije radio', dodao je. Ipak, javnost će teško do glavnog sastojka Mednog tamnog piva Bijele kuće i Mednog portera Bijele kuće, jer med dolazi iz košnice Bijele kuće, također prve u povijesti.

Kass je napisao da 'med daje pivu bogatu aromu, ali ne čini ga slatkim'. No Brandon Skall, glavni direktor lokalne pivovare DC Brau, koji je probao Obamina piva kaže da bi on 'pojačao sadržaj alkohola i dodao nešto slatkoće'.

Obamino tamno pivo vjerojatno bi dobro išlo s pikantnim i začinjenim jelima poput svinjske pisanice ili pečene patke, kaže Skall i dodaje da bi on rado ta piva proizvodio u svojoj pivovari u Washingtonu. Porter bi se slagao s desertom ili bi se u nj mogla umočiti i kuglica sladoleda, kaže.

Obama i suradnici već tjednima govore o tom pivu, ali dosad su svi odbijali objaviti recept iako su ga novinari stalo tražili, a čak je pokrenuto i potpisivanje online peticije. Suradnici američkog predsjednika često spominju kako on voli pivo, više puta je i fotografiran kak ga ispija, pa i prošli mjesec na sajmu u Iowi. Prepoznaju li ga ljudi kao pivopiju, kažu marketinški stručnjaci, lakše će se identificirati s njim, a usput je i podsjetnik da je Obamin republikanski protukandidat mormon i ne pije.

Bijela kuća nije zaboravila napomenuti da je predsjednik sam platio postavljanje male kućne pivovare i sve sastojke piva.