gradonačelnik u bolnici

Otkriva se najveći spomenik Tuđmanu, hoće li Bandić biti uz Grabar Kitarović i Plenkovića?

10.12.2018 u 07:21

Bionic
Reading

Najveći spomenik bivšem hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, autora Kuzme Kovačića, bit će otkriven u Zagrebu u ponedjeljak popodne, a događaju će, prema najavama, nazočiti vrh državne vlasti

Tako će u 15h na raskrižje Ulice Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu doći predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

No, državni vrh bi svojim pojavljivanjem, ako dođe na otvaranje, mogao zasjeniti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. On je, naime, u petak zadržan u Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu zbog plućne embolije, a iako je savjete liječnika da miruje, neslužbeno se iz njemu bliskih krugova doznaje da bi mogao doći na otkrivanje spomenika.

Preporuka je liječnika da najmanje tjedan dana provede u bolnici, a potom da miruje na kućnoj njezi, no Bandić je pri dolasku u bolnicu 'zamolio' tamošnje liječnike da 'obave što trebaju u dva dana jer on u ponedjeljak ima važan posao'.

  • +41
Postavljanje kipa Franje Tuđmana na križanju Vukovarske i Hrvatske bratske zajednice Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Inače, spomenik visok 4,2 metra prošlog je tjedna postavljen na lokaciju blizu koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, a gledat će na budući spomenik Domovini koji bi se trebao postaviti između 'Lisinskog' i zgrade Gradskog poglavarstva.