boris radman

Osudio 'zadarskog Fritzla', oslobodio Slavicu, pa se bacio u odvjetnike: Nazvali smo novog branitelja Darka Kovačevića Daruvarca

21.12.2018 u 12:33

Bionic
Reading

Odvjetnik Boris Radman, donedavni sudac zadarskog Županijskog suda, novi je branitelj Darka Kovačevića Daruvarca. Dosadašnji branitelj Andrej Korljan otkazao je punomoć Kovačeviću zbog, kako je objasnio, preklapanja s prije preuzetim obvezama

Odvjetnik Boris Radman, donedavni sudac zadarskog Županijskog suda, novi je branitelj Darka Kovačevića Daruvarca. Dosadašnji branitelj Andrej Korljan punomoć je otkazao zbog, kako je objasnio, preklapanja s prije preuzetim obvezama.

'Točno je da sam u četvrtak angažiran od Darka Kovačevića koji me je opunomoćio u ovom kaznenom postupku. U četvrtak uvečer primio sam spis. Prije svega, moja je dužnost i obveza da proučim spis i dokaze koji se nalaze u njemu', rekao je za tportal odvjetnik Boris Radman.

Dodao je kako je rasprava zakazana u siječnju te da ima dosta vremena do tada.

'Koliko zasad znam, iz rasprave je isključena javnost i to me obvezuje da o bilo čemu ne mogu govoriti jer bih odao tajnu', rekao je Radman, novi branitelj Darka Kovačevića Daruvarca koji je pretukao i teško ozlijedio 18-godišnju Zadranku, a na slobodu je pušten zbog isteka maksimalnog pritvorskog roka od šest mjeseci. Nastavak suđenja zakazan je za 9. siječnja iduće godine.

Tko je Radman?

U ožujku ove godine Državno sudbeno vijeće odlučilo je razriješiti Radmana sudačke dužnosti, na njegov zahtjev, čime su potvrđene špekulacije da namjerava zaploviti odvjetničkim vodama. Ta je odluka stupila na snagu 29. svibnja.

U karijeri suca Kaznenog odjela Županijskog suda u Zadru nije se libio izricati ni najteže kazne. Tako je, prema pisanju portala zadarski.hr, izrekao maksimalnu kaznu od 40 godina ubojicama Slavice Medanić, a na jednaku je kaznu osudio i 'zadarskog Fritzla' koji je vlastitu kćer 16 godina silovao i s njom dobio dijete.

Vodio je i ponovljeni postupak protiv bivšeg šibensko-kninskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice, optuženog za stradavanje vatrogasaca na Kornatima. Slavicu je oslobodio jer, kako je obrazložio odluku sudskog vijeća, nije dokazano da je počinio kazneno djelo koje mu se stavljalo na teret u optužnici.

  • +15
Prosvjed protiv puštanja na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX