objavio gradonačelnik

Ostvarena suradnja: Bjelovarsko reciklažno dvorište mogu koristiti i okolne općine

03.05.2022 u 12:48

Bionic
Reading

Osim Bjelovarčana, razne vrste otpada u novoizgrađenom reciklažnom dvorištu na odlagalištu otpada Doline od sada mogu besplatno ostavljati i mještani okolnih općina Veliko Trojstvo i Nova Rača, a uskoro i drugi, najavio je u utorak bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak

Hrebak je o uspješnoj suradnji s okolnim općinama govorio na konferenciji za novinare, istaknuvši da je u tijeku investicijski ciklus vrijedan više od stotinu milijuna kuna koji uključuje proširenje prostora odlagališta, a u pripremi je i izgradnja sortirnice otpada u vrijednosti od 60 milijuna.

"Općine moraju ispuniti zakonsku obvezu i imati reciklažno dvorište, a mi ovdje imamo jako puno prostora i zašto to ne bismo iskoristiti. Mnogi gradovi nisu rješavali ovu problematiku i sada će se naći u problemu, jer u sljedećem financijskom razdoblju neće biti toliko novca za gospodarenje otpadom", rekao je.

Drago mi je što su nam se općine pridružile jer ovo je jedan zdrav način suradnje, dodao je.

Zadovoljstvo novom suradnjom s Gradom Bjelovarom i gradskom komunalnom tvrtkom Komunalcem izrazio je i  Marko Kutanjac, načelnik Općine Veliko Trojstvo.

"Našim mještanima na ovaj način riješen je dugogodišnji problem i sada imamo gdje zbrinuti otpad. Usto, ne moramo graditi vlastito komunalno dvorište što puno znači za naš mali proračun", poručio je Kutanjac.

Na suradnji je zahvalio i načelnik Općine Nova Rača Darko Knežić.

"Drago mi je što su Grad i Komunalac prihvatili naš zahtjev. To će nam puno pomoći. Jedno reciklažno dvorište košta šest milijuna kuna, to je za nas preveliki zalogaj. Nemamo divljih odlagališta i ovo sve će nam biti iznimno korisno", kazao je.