MINISTAR ZDRAVLJA U ISTRI

Ostojić: Pulska bolnica i KBC Rijeka su prioriteti

08.03.2012 u 19:27

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Rajko Ostojić prilikom posjeta Istarskoj županiji najavio je kako više nema prepreka za izgradnju dugoočekivane nove bolnice, čija ukupna vrijednost se procjenjuje na oko 800 milijuna kuna. Nakon susreta sa županom Ivanom Jakovčićem i izjava za novinare, ministar je posjetio gradilište nove pulske Opće bolnice te Bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju Prim. dr. Martin Horvat u Rovinju

‘Dvije bolnice imaju prioritet u Hrvatskoj, to su pulska bolnica i Klinički bolnički centar u Rijeci’, kazao je danas u Puli ministar zdravstva Rajko Ostojić, potvrdivši da izgradnja nove pulske bolnice više nije upitna. Naime, za projekt izgradnje nove zgrade pulske Opće bolnice, koji je bio na čekanju 11 godina, od čega osam u ladicama Ministarstva, prije četiri dana raspisan je natječaj za kredit od 600 milijuna kuna.

‘Napokon možemo objaviti građanima Istre da će Istra dobiti bolnicu najviših europskih standarda', rekao je župan Ivan Jakovčić. 'To je ono što naši građani zaslužuju i očekuju već godinama. Sada je odluka konačna i nepovratna, dobit ćemo bolnicu koju zaslužujemo i trebamo', kazao je Jakovčić na zajedničkoj konferenciji za novinare u sjedištu Istarske županije.

Tom prilikom ministar zdravstva pojasnio je kako do zatvaranja bolnica u Hrvatskoj neće doći, ali će se one zasigurno značajno restrukturirati. Dijelit će se na dnevne, one pod jednim krovom i hospicij odnosno centre za palijativnu skrb koja će biti neophodna obzirom na trend povećane starosne strukture građana.

Ministar Ostojić je obišao je u pratnji župana, pulskog gradonačelnika Borisa Miletića te ravnatelja Opće bolnice Lemsa Jerina i drugih uglednika gradilište nove pulske bolnice. Osim 600 milijuna kuna za izgradnju, računa se da će se još oko 200 milijuna kuna uložiti u opremu. Kako je najavio ministar, zbog gradnje nove bolnice ove će se godine odobriti i rekordan broj specijalizacija, kako bi za četiri godine kad se dovrši izgradnja imali dovoljan broj stručnih kadrova.