SPROVOD ELIZABETE ii.

Osramoćeni bivši španjolski kralj stigao u Buckinghamsku palaču protiv volje Madrida?

18.09.2022 u 21:36

Bionic
Reading

Osramoćeni bivši španjolski kralj Juan Carlos stigao je u Buckinghamsku palaču uoči kraljičinog državnog sprovoda usred svađe oko njegova dolaska. Bivšeg monarha (84), koji trenutno živi u Abu Dhabiju, španjolski premijer Pedro Sanchéz navodno je zamolio da ne prisustvuje državnom sprovodu kraljice Elizabete II.

Unatoč tome, Juan Carlos ušao je u palaču u društvu bivše kraljice Sofije, oslanjajući se na svog pobočnika.

Španjolska vlada navodno je jasno dala do znanja da želi da kralj Felipe VI, Carlosov sin, bude španjolski predstavnik na državnom sprovodu.

El Debate je izvijestio da su 84-godišnjeg bivšeg kralja Juana Carlosa prije nekoliko dana privatno kontaktirali dužnosnici španjolske vlade i zamolili ga da ne prisustvuje službi u Londonu.

Kralj Felipe VI i kraljica Letizia fotografirani su danas ispred španjolskog veleposlanstva u Londonu, izvijestio je britanski tabloid Daily Mail.

Podsjetimo, Juan Carlos I. koji je abdicirao 2014. u jeku skandala, napustio je Španjolsku u kolovozu 2020. nakon više kompromitirajućih otkrića o njegovu stilu života i nejasnom podrijetlu imovine.

Prije nego je Juan Carlos I. otišao u egzil, Felipe VI. odlučio je ne prihvatiti njegovo nasljedstvo i povući mu godišnju alokaciju od gotovo 200.000 eura.

  • +9
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: MIGUEL CORDOBA / SIPA PRESS / PROFIMEDIA