'DRŽAVNI SLUŽBENICI SU BIJEDNICI'

Osnivač Trilleniuma demonstrativno napušta Hrvatsku

  • Autor: L. Filipović
  • Zadnja izmjena 14.02.2014 17:30
  • Objavljeno 14.02.2014 u 17:30
hrvoje prpić hg spot presica

hrvoje prpić hg spot presica

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ronald Goršić

Revoltiran sudskom presudom, Hrvoje Prpić, osnivač i bivši vlasnik HG Spota, prestaje s poslovanjem u Hrvatskoj. Na svom profilu na Facebooku napisao je kako će svakom stranom investitoru savjetovati da izbjegava Lijepu Našu. Svoj biznis seli u Veliku Britaniju

'Ja sam oduvijek vjerovao da su državni službenici jadnici koji će napraviti sve samo da zadrže posao, ali sam imao povjerenje u sudstvo da sve to ispravi. Tako je i prije dvije godine došao porezni inspektor u Trillenium, mjesec dana sjedio i kad nije našao ništa, rekao nam Ja nažalost nešto moram pronaći, tako mi je rekla šefica da se ne vraćam dok nešto ne nađem.

I onda se odlučio na račune našeg dizajnera da su neispravni, jer, kako on kaže, nemaju JMBG (imaju OIB i zakon kaže da je dovoljan OIB, ali on je rekao da moraju imati i JMBG). Na našu izjavu da je to glupost i da što to radi, odgovorio nam je Znam, ali ja moram nešto naći. Gledajte, vi se žalite na presudu, a ja se neću žaliti na žalbu pa ćete to riješiti na sudu

Iako sam bio ljut, rekao sam si Državni službenici su bijednici, ali zato postoji sud da to ispravi. I, naravno, uložili smo žalbu i čekali na rješenje. Porezna je naravno u međuvremenu zablokirala sredstva u visini PDV-a tih računa (60-ak tisuća kn).

Danas stiže rješenje suda u kojem kažu da se žalba odbija i da PDV koji je dizajner UPLATIO u proračun ostaje u proračunu, ali da ga mi ne možemo koristiti jer dizajner nije ispravno napisao račun. Nije bitno ni to što je on ispravio račun da odgovara nekom službeniku (ne i zakonu jer je zakonu odgovarao otpočetka). I ne samo to, nego mi zaračunavaju kamate na PDV koji su držali kod sebe pa sve do današnjeg dana. Kamate na novac koji su čuvali da mi ga netko ne ukrade?

Ako sve bude u redu s Trilleniumom, očekujemo ulaganje od dva milijuna eura i vjerujte mi da ću učinite sve da ni jedna kuna ne dođe na ovo tržište. Ako će i biti programera iz ove male, korumpirane državice, morat će se preseliti u neku drugu jer ja ovdje više ne radim', napisao je Prpić.

U telefonskom razgovoru objasnio je kako će i dalje ostati živjeti u Hrvatskoj, ali će poslovanje nastaviti u Engleskoj. Iskoristit će i mogućnost žalbe Upravnom sudu iako takvi procesi, kaže, traju i po pet godina.

'Nije stvar u kazni od nekih 15.000 eura koju moram platiti, već u tome što u Hrvatskoj nema pravne sigurnosti. Pitam se što je s drugim poduzetnicima koji nemaju mogućnost obratiti se javnosti. Strašno sam razočaran jer sam dosad vjerovao da su sudovi pravedni i odlučuju prema zakonu, a ne na osnovi tvrdnje nekog službenika', rekao je za tportal.hr Prpić te dodao kako će Trillenium Hrvatsku pustiti da propadne i ode u likvidaciju

Projekt Trillenium Prpić je pokrenuo prije četiri godine, a riječ je o 3D virtualnoj robnoj kući

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!