javni pozivi

Osječko-baranjska županija daje više od dva milijuna kuna potpora poduzetnicima

08.05.2019 u 12:56

Bionic
Reading

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić izvijestio je u srijedu da je županija raspisala šest javnih poziva za poticanje razvoja poduzetništva na području županije, a riječ je o potporama vrijednim ukupno dva milijuna i 150 tisuća kuna

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović rekla je na konferenciji za novinare kako je taj novac namijenjen poduzetnicima i institucijama poduzetničke podrške za aktivnosti za koje nisu predviđena sredstva na državnoj razini.

Dodala je kako se radi o potporama za savjetovanje poduzetnika (75 tisuća kuna), za informiranje i obrazovne aktivnosti (225 tisuća kuna), za poticanje klastera (35 tisuća kuna), za razvoj i primjenu inovacija i novih proizvoda (85 tisuća kuna), za promotivne aktivnosti (230 tisuća kuna) te za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja (1,5 milijuna kuna).

'Tu najvažnijim smatramo poziv namijenjen za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja. S obzirom da je za to iskazan najveći interes poduzetnika, rebalansom proračuna ćemo za tu svrhu osigurati još dodatnih milijun kuna za što će biti objavljen još jedan javni poziv u rujnu ove godine', najavila je Katavić Milardović.

Svih šest javnih poziva otvoreni su do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 31. listopada, a sve informacije i obrasci za prijavu se nalaze na internetskoj stranici Osječko-baranjske županije.

Župan Anušić kazao je kako je županija u protekle dvije godine udvostručila sredstva namijenjena za poticanje razvoja poduzetništva i obrtništva. 'To se itekako osjeti kroz realizaciju projekata na terenu, kroz povećanje broja zaposlenih i kroz povećanje broja novih obrta. I ubuduće ćemo tražiti modele kako kvalitetnije poticati poduzetništvo i obrtništvo na području županije', zaključio je Anušić.