TEŠKE OPTUŽBE

Osječki Županijski sud ne želi 'polemizirati' s Mamićem, evo što kaže glasnogovornik

17.03.2021 u 11:04

Bionic
Reading

Osječki Županijski sud izvijestio je u srijedu da ne želi komentirati optužbe osuđenika Zdravka Mamića s jučerašnje konferencije za novinare u Mostaru, ali poziva nadležna tijela da se izrečeni navodi istraže i ispitaju

'Županijski sud u Osijeku neće komentirati i polemizirati s navodima osuđenika Zdravka Mamića, ali tražimo da se po nadležnim tijelima svi navodi istraže i ispitaju jer je to u cilju i interesu Županijskog suda u Osijeku i hrvatskog pravosuđa', navodi se u priopćenju koje je uputio glasnogovornik suda Miroslav Rožac.

Nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu i kaznu od šest i pol godina zatvora Mamić je na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu i suce osječkog Županijskog suda Zvonka Vekića i Darka Krušlina, a predsjednika toga suda Zvonka Vrbana nazvao je 'kriminalcem, koji će kad-tad biti smijenjen'.

Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio više od 500 tisuća eura, koje je trebao podijeliti sa sucima Darkom Krušlinom i Antom Kvesićem, za što, kako tvrdi, ima dokaze, i da je o svemu obavijestio Državno odvjetništvo.

Vrhovni sud u utorak je priopćio da Sessa nema namjeru odgovarati na 'apsurdne i neistinite tvrdnje' osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića, koji ga je prozvao za korupciju te nazvao kriminalcem i varalicom.

  • +3
Konferencija za medije Zdravka Mamića u Mostaru Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

Iz Uskoka su priopćili kako je 'Zdravko Mamić 8. listopada prošle godine Državnom odvjetništvu poslao svoju izjavu na stiku, a Uskok je odmah po zaprimanju navedenog stika započeo s provjerama njegovog sadržaja, koje su još uvijek u tijeku'.

Vrhovni sud je Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu osječkog Županijskog suda od 6,5 godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću potvrđena je presuda od tri godine zatvora.