sjednica sabora

[VIDEO/FOTO] Grmoja: Ako je točno ono što Mamić govori, to bi bio jedan od najsnažnijih udara na pravosuđe

17.03.2021 u 09:39

Bionic
Reading

Sabor je ovotjedni rad nastavio slobodnim govorima, u kojima zastupnici govore na temu koju smatraju važnom

Mostov Nikola Grmoja osvrnuo se na press konferenciju Zdravka Mamića. 'Niz reakcija izazvala je jučerašnja konferencija za medije Mamića, koji je jako precizno, imenom i prezimenom, teretio suce Županijskog suda u Osijeku i predsjednika Vrhovnog suda za navodno primanje mita. Ako je iskaz istinit, on je na sebe navalio i teža kaznena djela, ako su istinite te tvrdnje, to bi bio jedan od najsnažnijih udara u hrvatsko pravosuđe. Ako bi se pokazale istinitim, one ne bi Mamića učinile žrtvom, nego još većim kriminalcem koji je novcem potkupljivao suce i pokušao kadrovirati u pravosuđu. Ako bi se pokazale točnima, one bi potvrdile da na udar pravosuđa ne dolaziš dok imaš političku zaštitu', kazao je Grmoja.

Jedino što će ubuduće spriječiti ovakve situacije, poručuje Grmoja, paket je antikorupcijskih zakona. 'Snažnog odgovora nema, a mi ćemo zahtijevati taj snažan odgovor', rekao je Grmoja.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista u svom je izlaganju kazao da su Mamićeve izjave šokantne. Najavio je da će kao član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost tražiti tematsku sjednicu o stanju u pravosuđu, a smatra da se o ovom slučaju treba osnovati i istražno povjerenstvo.

Katarina Peović iz Radničke fronte osvrnula se na stanje u Brodotrogiru. 'Danko Končar dao je intervju. Vjerojatno je Franjo Tahi obazrivije govorio o kmetovima, nego što Danko Končar govori o radnicima Brodotrogira', kazala je Peović.

Kazala je da je Končar u intervjuu rekao da su radnici krivi za propast Brodotrogira. 'Kolege i kolegice, mi ovdje moramo reći dosta', poručila je.

  • +6
Sjednica Sabora 17.3. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

SDSS-ova Anja Šimpraga kazala je kako su na spomeniku na brdu Spas u Kninu jučer osvanuli grafiti mržnje i ustaške poruke. 'Moramo se kao društvo zabrinuti zbog rasističkih poruka u društvu, prije svega prema Srbima, pripadnicima LGBT populacije... Ne možemo dozvoliti da mladi prihvaćaju ovakve poruke i da se nikome ne događa ništa. Nije ovo raspirivanje mržnje i tenzija nego poziv da ne okrećemo glavu', rekla je Šimpraga.