OGLASIO SE DIV

'Optužnica protiv Debeljaka neće nas spriječiti u ozdravljenju Brodosplita'

16.07.2012 u 18:21

Bionic
Reading

Tvrtka DIV d.o.o. reagirajući na medijske napise o podizanju optužnice protiv Tomislava Debeljaka kao direktora i vlasnika poduzeća PTC Krka Knin d.o.o., a u vezi s kupnjom dionica Brodosplit d.d. kao jedinog ponuđača, priopćila je danas kako očekuje okončanje procesa prihvaćanjem prijedloga Ugovora, a sve u cilju spašavanja Brodosplita, te njegovog uspješnog restrukturiranja

U DIV-u ne žele vjerovati da objava vijesti o podizanju optužnice ima veze s trenutkom neposredno pred donošenje Odluke Vlade RH o Brodosplitu.

Podsjećaju da je DIV d.o.o. je kao jedini zainteresirani ispunio sve tražene uvjete u natječaju koji je otvoren već više od dvije godine, kako od strane Prodavatelja, tako i strane Europske komisije.

'Vladinom odlukom sa 17-te sjednice 22. ožujka ove godine o prihvaćanju naše ponude otvoren je proces izrade Ugovora o kupnji i prijenosu dionica o kojem vlada tek treba donijeti odluku o prihvaćanju, a što se očekivalo vrlo skoro', navode u DIV-u.

'Iako DORH nije objavio identitet osobe protiv koje je podignuta optužnica, istaknuta je pretpostavka da se radi o Tomislavu Debeljaku kao direktoru i vlasniku poduzeća PTC Krka Knin d.o.o. sa sjedištem u Kninu. Činjenica da smo saznali iz medija za podizanje optužnice, kao i njen kratak opis ne ostavlja nam mogućnost za šire komentare', stoji u priopćenju.

'Što se tiče DORH-ove optužnice, a koja se veže uz Tomislava Debeljaka, vjerujemo u hrvatsko pravosuđe, državne institucije u interesu nam je i nadamo se da će se postupak utvrđivanja odgovornosti što prije provesti kako bi se izbjegle daljnje špekulacije u medijima i javnosti. Upravu DIV-a to neće spriječiti u ozdravljenju Brodosplita na zadovoljstvo države i svih građana Hrvatske', ističe se u priopćenju DIV grupe.


Općinsko državno odvjetništvo u Kninu, objavilo je, ne navodeći ime tvrtke i osumnjičenoga, da tereti vlasnika tvrtke iz Knina da je od 31. siječnja 2007. do 31. prosinca 2009. kao vlasnik i direktor, kako bi izbjegao plaćanje poreza i doprinosa, naložio da se dio mjesečne plaće neistinito evidentira kao trošak terenskog rada i tako za tvrtku pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 3.592.294,94 kune na štetu proračuna Republike Hrvatske.

'Poslije te optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Kninu bilo bi nemoralno, neljudski i nepošteno da Tomislav Debeljak bude kupac Brodosplita', izjavio je danas predsjednik Nezavisnog sindikata u Brodosplitu Zvonko Šegvić