PRAVOSUDNI IGROKAZ

Optužena zapisničarka sucu bila besprijekorna

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 18.02.2009 15:21
  • Objavljeno 18.02.2009 u 15:21
SUDAC SUDNICA ČEKIĆ PRESUDA

SUDAC SUDNICA ČEKIĆ PRESUDA

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva

U sudskom predmetu za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službenih isprava koji se na Županijskome sudu u Karlovcu vodi protiv bivše zapisničarke Vlatke Ljubobratović svjedočio je danas bivši sudac Zdenko Šubarić s kojim je Ljubobratović godinama radila na Općinskome sudu u Otočcu

KARLOVAC - Šubarić je rekao kako nikad ne bi pomislio da bi Vlatka Ljubobratović strankama sama mogla pisati tužbe i presude te krivotvoriti njegov potpis jer je godinama bila "besprijekorna u radu".

Odbio je da je svojoj zapisničarki davao zadatak da piše tužbe i presude.

Na pitanje zamjenika županijskoga državnog odvjetnika Zdravka Cara je li možda okrivljenici davao dokumentaciju i naredio da sama sazove ročište i pripremi tužbe ili presude, što bi on naknadno prekontrolirao i potpisao, Šubarić je odgovorio: "Nikada."

"Sve tužbe i presude pisali smo po mom diktatu", rekao je. Na pitanje je li moguće da je u konkretnom postupku za stranku Mirka Gavrića ipak potpisao lažnu presudu a da nije znao da je ona lažna, Šubarić je odgovorio kako je to bilo moguće u gužvi jer je u vrijeme izvlaštenja zemljišta za potrebe gradnje autoceste bilo mnogo predmeta.

Jedna od 21 točke optužnice Vlatku Ljubobratović tereti da je za Mirka Gavrića nezakonito pribavila imovinsku korist od 32.731 kunu. Optužnica je tereti da je najprije načinila lažnu presudu, uz izmišljen broj sudskog predmeta, i to bez ijedne održane rasprave.

Gavrić je u istrazi rekao da je upravo zapisničarku Ljubobratović ovlastio kod javnog bilježnika da ga zastupa kod Hrvatskih cesta. Kad je novac stigao, Ljubobratović je Gavriću isplatila 5300 kuna, a ostalo je zadržala za sebe, piše u optužnici.

Bivšu sudsku zapisničarku iz Gospića Vlatku Ljubobratović tereti se za 21 kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti i za dvanaest kaznenih djela protiv vjerodostojnosti isprava krivotvorenjem. Jučer je izjavila da se ne osjeća krivom, da nikad nijednu tužbu ni presudu nije pisala bez znanja svojega suca Zdenka Šubarića te da nikad nije potpisala nijednu tužbu ni presudu. Priznala je samo da je sastavila dvije tužbe, i to za svojeg muža i susjeda Mirka Gavrića.

Suđenje se nastavlja sutra.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi