MANIPULANT IZ OROSLAVLJA

Optužen zbog krivotvorenja popisa birača

07.05.2009 u 19:14

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podnijelo je Općinskome sudu u Zlataru optužni prijedlog protiv Emila Grgeca zbog kaznenog djela krivotvorenja isprava jer je, prikupljajući potpise birača koji podupiru kandidaturu Milana Babića za gradonačelnika Oroslavja, u popis unio neistinite podatke o biračima, njihovim brojevima osobnih iskaznica te ih vlastoručno potpisao

Takav popis Grgec je predao je kao prilog prijedlogu predlagatelja koalicije političkih stranaka koji su ovjerili i potpisali čelnici političkih stranaka, a popis je nakon toga predan gradskome Izbornom povjerenstvu.

Izborno povjerenstvo Krapinsko-zagorske županije poništilo je u ponedjeljak, 4. svibnja 2009. kandidaturu Milana Babića (HDZ) za gradonačelnika Oroslavja. Prigovor na pravovaljanost kandidature Povjerenstvu je podnijela koalicija SDP-HNS-DC-ZDS-HSU zbog sumnje da je na popisu onih koji su ga poduprli petero pokojnika.

U rješenju županijskoga Izbornog povjerenstva navode se i druge nepravilnosti u kandidaturi Milana Babića, kao što su izmišljeni brojevi osobnih iskaznica, neprijavljeno prebivalište u gradu (19), potpisi koji su krivotvoreni (206) te osobe koje su se nekoliko puta našle na istom popisu. Povjerenstvo je zaključilo da Babićeva lista nema dovoljno onih koji su ga poduprli.