veselo u saboru

Opoziv ministara posvađao Most i progresivnu oporbu

10.03.2022 u 15:36

Bionic
Reading

Odluka 'progresivne oporbe' da uskrati potpise Mostovu prijedlogu za smjenu tri vladina dužnosnika- dvojicu ministara i potpredsjednika Vlade - posvađala je u četvrtak saborske zastupnike tih stranaka.

Nikola Grmoja (Klub Mosta) spočitnuo je SDP-u i Možemo zašto nisu dali potpise za Mostovu inicijativu o pokretanju opoziva trojice vladinih dužnosnika, ministara Tomislava Ćorića i Josipa Aladrovića, te potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića.

"Nije mi jasno ponašanje dijela lijeve oporbe, SDP-a i Možemo, zašto ne žele nanijeti veću štetu ovoj Vladi”, kazao je Grmoja u slobodnom govoru i pretpostavio da se možda boje da bi loše prošli na prijevremenim izborima.

"Nadam se da će se predomisliti, inače ćemo shvatiti da štite vladajuće iz nekog razloga”, dodao je.

SDP-ov Arsen Bauk odgovorio mu je da se do izbora dolazi raspuštanjem Sabora, a ne pokušajem popravljanja HDZ-ove Vlade.

"Oni su za nas nepopravljivi”, istaknuo je Bauk izrazivši nadu da su Mostovci, nakon dva neuspjela pokušaja, definitivno odustali od popravljanja HDZ-a.

Podsjetio je kako je oporba zajedno podnijela prijedlog za raspuštanje Sabora i - kada ta točka dođe na glasanje- biti će prilika da se zazovu izbori.

Uzvratio je Grmoja tumačeći da opozivi ministara služe jedino za nanošenje štete vladajućima jer nijedan nije smijenjen u trenutku kada je oporba pokretala opoziv. „Pravo je pitanje zašto Arsen Bauk, Peđa Grbin i Sandra Benčić ne žele nanijeti štetu Vladi”, kazao je.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

"Vlada je sama sebi nanijela toliko štete da se mi 'na glavu okrenemo' ne možemo im više štete nanijeti„ kazao je Bauk.

Bojan Glavašević iz Kluba zeleno-lijevog bloka samo je kratko komentirao: "kme kme".