zgrada s greškom

Opet poplava u Muzičkoj akademiji, puknuće cijevi odgodilo početak nastave

08.01.2020 u 15:13

Bionic
Reading

uzička akademija opet je pod vodom. U utorak 7. siječnja, prvoga radnog dana u novoj godini, nastava je otkazana za sve studente koji je pohađaju na sedmom katu zgrade gdje je došlo do poplave. Do novog puknuća cijevi došlo je u ponedjeljak, no kvar je otkriven tek u utorak ujutro

Prema informacijama koje je Telegram dobio od studenata i profesora koji su željeli ostati anonimni, zatvoren je cijeli sedmi kat.

Jučer, u utorak 7. siječnja, Telegramov novinar zaputio se stoga u zgradu Muzičke akademije; kante i krpe na podu te potpuno mokar strop s kojega kapa voda u zgradi izgrađenoj prije samo pet godina.

'Uzrok procurivanja 7. siječnja je puknuće cijevi na sustavu podizanja tlaka vode za potrebe ovlaživača zraka u postrojenju na osmom katu zgrade Muzičke akademije. Curenje je zaustavljeno, ali je radi sigurnosti i sušenja potrebno na dva dana obustaviti nastavu koja se inače održava u prostorijama na sedmom katu, a koje se nalaze odmah ispod mjesta procurivanja', kazao je dekan Igor Lešnik. Dodao kako je početak nastave u tim prostorijama predviđen od sutra.

  • +5
Muzička akademija Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Poručuje  i kako će se 'troškovi ovog štetnog događaja pokriti iz police osiguranja' te kako je izrađen plan sanacije koji se provodi. 'Procjena trajanja postupka je do lipnja 2020.', kaže Lešnik.

Prije više od pola godine, Telegram je u velikoj fotoreportaži upozorio na dramatično propadanje moderne, prije pet godina useljene zgrade Muzičke akademije u najstrožem centru Zagreba. Snimili smo tada hodnike prepune kanti za vodu zbog navodnog puknuća cijevi, no tadašnji dekan Dalibor Cikojević na kraju nam je priznao kako se radi o procurivanju na sustavu klimatizacije, a sve zbog loše postavljenih cijevi.

Potom su iz Grada Zagreba priznali kako je zgrada, koja je plaćena 228 milijuna kuna, nakon dovršetka 2015. godine preuzeta s nevjerojatnih 750 nedostataka. A osim redovitog procurivanja vode na katovima i u podrumu, problemi postoje i zbog loše izvedene izolacije kanala klime, napuklog stakla, priključaka ventilokonvektora za toplu i hladnu vodu…