DERBI HAJDUK-DINAMO

Operiran vatrogasac koji je teško stradao u eksploziji na utakmici u Splitu

30.09.2018 u 15:52

Bionic
Reading

Vatrogasac splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Tomislav Biuk (46), teže ozlijeđen u eksploziji 'topovskog udara' na stadionu Poljud na utakmici Dinama i Hajduka, nakon operacije u splitskom KBC-u gdje su mu sanirane ozljede na šaci i desnom kažiprstu, u nedjelju je u boljem stanju, no ostat će u bolnici

Kako Hina doznaje iz splitskog KBC-a, ozlijeđeni vatrogasac će do daljnjega ostati u bolnici da mu se zdravstveno stanje ne bi zakompliciralo. Nastradali su mu bubnjići zbog čega slabo čuje, razrezan mu je dlan, nedostaje mu komad kažiprsta, dva susjedna prsta su u hematomima, no srećom nisu oštećene kosti zbog čega bi krajnja dijagnoza trebala biti nešto povoljnija.

  • +30
Navijači na utakmici Hajduk - Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Njegove kolege iz splitskog JVP-a kažu kako im je iznimno žao što se sve to dogodilo baš njemu koji je i sam od malih nogu navijač Hajduka.

Nastradali Tomislav Biuk (46) iskusan je vatrogasac koji je godinama na Poljudu tijekom različitih utakmica pokupio na tisuće komada pirotehničkih sredstava, a stradao je jučer kada je s tribina doletjelo pirotehničko sredstvo u blizini reklama. U pokušaju da ga odbaci, 'topovski udar' je eksplodirao i teško ga ozlijedio.

Splitska policija danas je objavila priopćenje u kojem navodi da je privela 34 osobe uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira od čega je zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava uhićeno osam osoba nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.