KORONAVIRUS SE ŠIRI

Italija: Četvero mrtvih, u Trstu i okolici zatvorene škole i zabranjena javna okupljanja

24.02.2020 u 08:44

Bionic
Reading

U dogovoru s predsjednikom regije Furlanija - Julijska krajina Giulijom Massimilianom Fedrigom, talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza potpisao je naredbu za suzbijanje epidemiološkog stanja koronavirusa u ovoj regiji na samoj granici sa Slovenijom

Pravilnikom za hitne mjere, koji je na snazi od danas do 1. ožujka, zabranjeni su javni događaji bilo kakve prirode, uključujući i karneval u Trstu, javlja tršćanski Il Piccolo. Obustavljena je i nastava u školama, školske ekskurzije te svi kulturni i javni događaji.

Osobe iz područja s epidemiološkim rizikom koje je utvrdila Svjetska zdravstvena organizacija, a koje su ušle u Furlaniju-Julijsku krajinu, moraju se hitno javiti u bolnice gdje će nad njima biti proveden aktivan nadzor, javlja list.

  • +3
Koronavirus u Italiji Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

U ovoj regiji još uvijek nije potvrđen niti jedan slučaj koronavirusa, no u gradu Monfalcone izoliran je jedan muškarac koji je stigao iz Kine.

U Italiji u ovom trenutku potvrđena je brojka od 152 osobe zaražene koronavirusom, a u ponedjeljak ujutro je objavljeno kako je u Italiji umrla četvrta osoba od posljedica epidemije koronavirusa.

'84-godišnji muškarac koji je hospitaliziran u bolnici Papa Giovanni u Bergamu večeras je umro', potvrdio je Giulio Gallera, povjerenik za zdravstvo regije Lombardija. Muškarac je iz mjesta Villa di Serio i patio je i od drugih bolesti. Ovo je četvrta žrtva koronavirusa, od toga je troje umrlo u Lombardiji.