upaljen narančasti meteoalarm

[FOTO/VIDEO] Opaka fronta protutnjala Hrvatskom: Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske, u Zagrebu skidalo krovove

29.06.2020 u 15:44

Bionic
Reading

U ponedjeljak poslijepodne je u sjevernim predjelima Hrvatske nakon vrućine protutnjalo kratko pogoršanje vremena i nevrijeme. 'Kakva nevremena ulaze u Hrvatsku oko Varaždina! Opako je i u Italiji', javio je Istramet u ponedjeljak poslije 15 sati

Tuča je veličine oraha padala je u Lepoglavi i mjestu Jerovec kod Ivanca, javlja Zagorje.com. Podsjetimo, u Krapinsko-zagorskoj županiji u nekim je dijelovima padala kiša, a jak vjetar rušio je stabla.

Čitatelji su na Crometeo već stavili fotografije tuče koja je padala na sjeveru Hrvatske.

Snimke nevremena čitatelji su slali i na Facebook stranicu portala eMedjimurje.

U Zagrebu je građanima probleme stvarao jak vjetar. U Španskom je otpuhao rolete s jedne zgrade, a s druge, u ulici Ivane Brlić Mažuranić u Malešnici, podignuo je metalni krov. Vatrogasci su odmah izašli na teren i uklanjaju materijal.

'Bilo je to prije pola sata otprilike. Čuo se vrlo čudan zvuk sličan grmljavini pa sam izašla na balkon i nakon par minuta vidjela sam kako se odlama lim s krova. Postalo je vrlo glasno kada se odlomilo jer je lim 'plesao' po vrhu zgrade pričvšćen s još malim dijelom za krov. Vatrogasci su odmah izreagirali i svaka čast dečkima jer su bili na limu dok se lim dizao sa krova", rekla nam je Ana Trgovac, čitateljica Dnevnik.hr-a

Sa gradilišta u ulici Vilima Korajca, također u Španskom, daska je pala na parkirani auto.

  • +2
Snažan vjetar lomio grane i rušio prometne znakove Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Prema večeri očekuje se postupan porast naoblake i mogućnost za izraženije pljuskove i grmljavinu. Slab do umjeren jugozapadni vjetar u okretanju na umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, prolazno i s olujnim udarima, prognoza je DHMZ-a za Zagreb.

  • +5
Zagreb: Jak vjetar dignuo limeni krov sa zgrade u Malešnici Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Upaljen je i narančasti meteoalarm za Zagreb, Zagorje i Međimurje zbog izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito u Međimurju, Podravini i Hrvatskom zagorju. Vjerojatnost grmljavine je 40-70 posto.

'Kakva nevremena ulaze u Hrvatsku oko Varaždina! Opako je i u Italiji', pišu na Istrametu.