VELIKO SLAVLJE NA ULICAMA

Omiš mu nakon 18 godina rekao zbogom

02.06.2013 u 20:28

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Omiša Ivan Kovačić, kojega je podržala kompletna opozicija već je počeo slaviti pobjedu na izborima. Njegova pobjeda se slavi i na omiškim ulicama

Rezultati izbora su se pratili na video-zidovima po kafićima, kao da je Svjetsko nogometno prvenstvo. Nakon što je objavljeno da su svi glasovi prebrojani te da je Kovačić pobijedio s 200 glasova više od svog imenjaka HDZ-ovca Škaričića, na omiškim ulicama je nastupila prava fešta, automobili trube…ukratko, općenarodno veselje.

Potvrde li ove rezultate i službena izborna povjerenstva s vlasti će otići vjerojatno najdugovječniji vladar u Hrvatskoj. Škaričić, naime, Omišom vlada punih 18 godina.

U Omišu, gradu kojim već desetljećima suvereno vlada HDZ i u kojemu gradonačelnik Ivan Škaričić dobiva mandate kao da nitko drugi niti ne postoji, kompletna oporba (HSP-a, HČSP-a, HDSSD-a, HSS-a, HSLS-a, SDP-a, HNS-a i Saveza za građansku i etičku Hrvatsku Ivana Grubišića) udružila se u akciji protiv njegovog rasipanja gradskog novca na predizbornu kampanju.