PROJEKT OD 1,5 MLRD. KUNA

Oleg Butković: Radovi na Zračnoj luci Dubrovnik impresivni

10.03.2016 u 19:27

Bionic
Reading

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u četvrtak u Konavlima kako su radovi u Zračnoj luci Dubrovnik, koji se izvode u sklopu 1,5 milijardu kuna vrijednog projekta 'Razvoj Zračne luke Dubrovnik', impresivni te kako je vrijednost tog projekta tim veća što se dobrim dijelom financira iz sredstava Europske unije

'Moram izraziti zadovoljstvo, ovaj projekt je impresivan, a uz Zračnu luku Zagreb ovaj projekt je najveći infrastrukturni projekt u Hrvatskoj. Njegova vrijednost je tim veća jer se većinom financira iz sredstava EU. Veseli me što će radovi biti završeni u listopadu ove godine', rekao je Butković, koji je poslijepodne stigao u dvodnevni radni posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji i obišao gradilište dubrovačke zračne luke.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić rekao je kako je izgradnja zgrade C putničkog terminala najznačajniji dio projekta "Razvoj Zračne luke Dubrovnik", ali podsjetio kako nakon toga predstoje radovi i na rekonstrukciji uzletno-sletne staze kao i poslova na rekonstrukciji s tzv. 'zračne strane' Zračne luke.

'Nakon dugih 50 godina eksploatiranja zračne luke i nakon agresije na ovo područje ti dijelovi vape za opsežnom rekonstrukcijom kako bi bili u skladu s međunarodnim standardima. To nas još čeka, a veseli nas činjenica da se radovi ovdje odvijaju predviđenim tempom i da će sve biti gotovo do listopada. Vrijednost ove zgrade je gotovo pola milijarde kuna, a ove godine očekujemo još bolju godinu u kontekstu prometa putnika', rekao je Tolić.

Inače, projekt 'Razvoj Zračne luke Dubrovnik' vrijedan je više od 1,5 milijardu kuna, a 1,1 milijardu kuna financira se sredstvima EU.

Ministar će na jugu Hrvatske boraviti i u petak kada će se službeno sastati sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem, kao i predstavnicima gradskih vlasti, agencija i tvrtki koje ulaze u nadležnost resora pomorstva, prometa i infrastrukture. 

'Sutra ćemo razgovarati i oko projekata Pelješkog mosta, Lučke uprave, Luke Ploče, brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke Dubrovnik, a ja ću osobno dati podršku da se ovaj dio Hrvatske ravnomjerno razvija', rekao je ministar Butković.
Upitan za komentar jučerašnjeg poziva dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića da Vlada i Uprava Croatia Airlinesa osiguraju 50 tisuća povlaštenih aviokarata za stanovnike juga Hrvatske, ministar je odgovorio kako je gradonačelnik i danas bio pozvan u Zračnu luku te kako je očekivao da će doći.
'Kad se on i ja sastanemo popričat ćemo o svim njegovim prijedlozima', rekao je Butković.