BRITANSKI DESNIČAR

Okrivio gej brakove za poplave, pa izbačen iz stranke

20.01.2014 u 14:08

Bionic
Reading

Izgleda da ni desne populističke stranke više ne mogu trpjeti besmislice svojih članova, što pokazuje najnoviji slučaj iz Ujedinjenog Kraljevstva. Nezavisna stranka UKIP suspendirala je svog člana Davida Silvestera, koji tvrdi kako su za nedavne poplave u UK-u krivi – istospolni brakovi, prenosi portal CroL.hr

Iz te euroskeptične populističke stranke desnog krila ogradili su se kazavši kako je to isključivo njegovo mišljenje, javlja The Guardian, aprenosi portal CroL.hr

Silvester je u svojoj izjavi rekao kako je već ranije 'upozorio premijera Davida Camerona o neizbježnim posljedicama ozakonjenja istospolnih brakova'. Uslijedila je suspenzija njegove stranke koja je političaru naredila da više ne istupa u javnost sa svojim stajalištima.

Logičan je ovo bio potez UKIP-a, s obzirom na to da je njezin vođa, Nigel Farage, u svibnju prošle godine najavio čišćenje stranke od 'ekstremnih, prljavih i prevrtljivih' svjetonazora. Kada je jedan od takvih svjetonazora napunio subotnje naslovnice britanskih medija, iz stranke nisu predugo čekali za reakciju.

Silvester je u subotu izazvao kontroverze nakon što je na BBC-evom Radiju Berkshire izjavio da je 'homoseksualnost duhovna bolest koju je moguće izliječiti'. Uslijedilo je prosvjedno pismo njegovih LGBT kolega i kolegica iz stranke koji su jasno poručili da je 'uvrijedio sve ljude i još jednom prikazao UKIP u negativnom svjetlu'. Dodali su i da je to bio 'nedozvoljen čin koji zaslužuje trenutačnu suspenziju iz stranke'.

'Volim gej ljude i zato molim za njihovo izlječenje'

Nakon izglasane bračne jednakosti u Engleskoj i Walesu, Silvester je komentirao da je ovo, uz zakone kojima se omogućava pobačaj i koje je usporedio sa Holokaustom, zasigurno 'posljednje što netko može učiniti da bi razljutio Boga'.

'Nemam problema s gej ljudima. Kao kršćanin vjerujem da trebam voljeti gej ljude, a to i radim. Molim se za njihovo ozdravljenje. Glupo bi bilo reći da je to homofobija. Ako nekoga dovoljno jako voliš onda mu želiš ozdravljenje i osnivanje zdrave obitelji, a to nikako nije homofobija. To je duhovna bolest... i to ne kažem ja nego Biblija', rekao je Silvester u razgovoru za Radio Berkshire.

'Ja sam muškarac koji se svakodnevno moli za svakog člana vlade i svakog člana kraljevske obitelji, a kad sam prije dvije godine pisao premijeru kako bih ga upozorio na posljedice gej brakova, poput ovih kojima smo nedavno svjedočili, znao sam da su ove strašne poplave izravna posljedica Božje ljutnje', dodao je on.

Kazao je još kako 'to nije ništa novo' jer se već ranije 'događalo u Starom zavjetu'.

LGBT grupa stranke UKIP reagirala je na Silvestreove izjave. 'Meteorološki zavod objasnio je da su uzrok vlažnog i toplog vremena zapadni i jugozapadni vjetrovi koji donose topli zrak s Atlantika te da to nema veze s time je li netko vjernik ili nije. Iznenadna kiša nije se odjednom stvorila iznad UK-a. To nikako nije Božji čin', stoji u njihovom pismu.