AKCIJA INTERVENTNE POLICIJE

Ogorčeni građani blokirali prilaz Rockwoolu

rockwool prosvjed

rockwool prosvjed

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva

Stotinjak mještana iz okolice Tvornice kamene vune Rockwool blokiralo je u četvrtak oko 18.30 sati most preko rijeke Raše zatvorivši tako prilaz ulazu u tvorničko dvorište

Na mostu je ostao kamion koji je vozio sirovinu u tvornicu, a stotinjak metara odatle četiri kamiona koja su iz suprotnog pravca dolazila natovarena kamenom vunom. Do okupljanja je došlo spontano, zbog općeg nezadovoljstva nerješavanjem problema zraka za kojega građani tvrde da je onečišćen, a uprava tvornice tvrdi da je prve kvalitete, piše Glas Istre.

Prosvjednici su bili ogorčeni i odlučni, ali mirni, pa se tek povremeno čuo pokoji zvižduk. Između njih i tvornice stajalo je pedesetak pripadnika interventne policije, a na licu mjesta se nalazio i načelnik PU istarske Loris Kozlevac. Građanima se pridružio načelnik Pićna Ivan Franković. Članovi Akcija mladih i labinske ekološke udruge Pineta bili su prepoznatljivi po crnim majica s napisom 'Ubija me Rockwool' i transparentima. Čule su se kritike upućene policiji da štiti tvornicu, a ne građane.

O događaju se oglasila glasnogovornica Rockwoola Anđelka Toto Ormuž.

'Činjenice ukazuju da je večerašnji prosvjed u cijelosti nezakonit, nedopušten i kao takav je trebao biti zabranjen. Blokadom pristupnog puta do tvornice i javne ceste, Rockwoolu se onemogućava normalno poslovanje, a djelatnicima je sprječava neometani dolazak i odlazak s radnog mjesta. Na ovaj se način ujedno krši i ustavno pravo naših radnika na slobodu rada i slobodu kretanja. O svemu ovomu obavijestili smo i ravnatelja policije Ministarstva unutarnjih poslova', kaže Toto Ormuž i ističe da tvrtka ne protivi mirnim zakonitim okupljanjima koji ne nanose štetu radnicima i tvornici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi