NOVE AVANTURE

Oglasio se Karamarko: Osnovao sam Institut za sigurnost i prosperitet Hrvatske

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 12.05.2017 18:24
  • Objavljeno 12.05.2017 u 15:58
Tomislav Karamarko

Tomislav Karamarko

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Iako ga već mjesecima nema u političkoj javnosti, bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko povremeno je aktivan na društvenim mrežama. U današnjoj objavi pohvalio se kako je osnovao Institut za sigurnost i prosperitet Hrvatske

Karamarko se na svom profilu na Facebooku pohvalio kako je poduzeo prve korake za službeno pokretanje Instituta za sigurnost i prosperitet Hrvatske.

'Kao što ste vidjeli u prethodnim objavama, proputovao sam mnoge zemlje i s tamošnjim stručnjacima razgovarao o ideji pokretanja think tanka, tj. nevladine organizacije u Hrvatskoj. Bio sam u Washingtonu, Izraelu, Londonu i drugim gradovima u Europi te se susreo s brojnim stručnjacima, političarima, poslovnim ljudima i državnim dužnosnicima. Kao rezultat tog procesa, zaključio sam kako je pokretanje takvog instituta nužno i dobro za našu zemlju te da je to najbolji način da nastavim služiti hrvatskim građanima', napisao je Karamarko.

Oktrio je i što je cilj institutu. 'Namjeravam okupiti vrhunske hrvatske i svjetske stručnjake kako bismo se bavili složenim pitanjima i predlagali stvarna rješenja koja su od iznimne važnosti za budućnost Hrvatske. Hrvatski institut će pomoći u razvoju sveobuhvatnog i integriranog plana za budućnost. Bavit ćemo se pitanjima koja su ključna za snažnu demokraciju, sigurnost i gospodarstvo. Naš je cilj okupljati ljude i ideje te prenositi uspješne priče koje se mogu primijeniti u Hrvatskoj kako bismo poboljšali život sadašnjih i budućih generacija. Bit ćemo usredotočeni na pronalaženje rješenja za politike kojima će se poboljšati život svakoga građana, bez obzira na to gdje žive, u gradovima ili selima. Želimo razvijati politike koje će svima stvarati nove prilike', poručuje Karamarko.

Temelji rada Instituta bit će nacionalna sigurnost i gospodarski razvoj, dodaje Karamarko. 'Aktivnosti usmjerene prema sigurnosti pomoći će u jačanju i produbljivanju veza između Hrvatske, SAD-a i EU-a, uz pronalaženje novih načina razvoja tih partnerstava. Hrvatski institut usredotočit će se na naša gospodarska pitanja, od razvoja sela i poljoprivrede, preko ulaganja u visoku tehnologiju, do obrazovanja i otvaranja novih radnih mjesta. Hrvatski institut zamišljam kao trajnu inicijativu od koje će koristi imati svi hrvatski građani. Stranačke podjele ostavit ćemo pred vratima i sjesti zajedno za stol kako bismo razvijali ideje i svim građanima omogućili bolju budućnost', poručuje Karamarko.

O aktivnostima će Karamarko izvještavati na web stranici insituta - http://www.isph.hr/

'Nadam se da mogu računati na vašu potporu u izgradnji snažnije i prosperitetnije Hrvatske za koju su se borili naši branitelji, a mnogi od njih i dali svoj život', zaključuje Karamarko o objavi koju je potpisao samo s 'Tomislav'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!