'netočne informacije'

Oglasio se Butkovićev brat: Milanović se skriva iza imuniteta, a rado bih ga tužio

22.03.2024 u 14:08

Bionic
Reading

Ministar prometa Oleg Butković negirao je da njegov brat radi s državnim tvrtkama, za što ga je optužio predsjednik RH Zoran Milanović, a nakon toga se javio i Butkovićev brat

'Gospodin Zoran Milanović svjesno iznosi neistine i širi netočne i neprovjerene informacije. Tvrtka koja je osnovana 2014. godine ne ostvaruje nikakve prihode od državnih tvrtki ili drugih pravnih osoba kojima je osnivač država. Tvrtka ne sudjeluje kao izvođač, niti kao podizvođač niti na bilo koji drugi način u izvedbi radova na projektima ili investicijama financiranim od strane države ili javnim novcem. Žao mi je što se gospodin Milanović skriva iza imuniteta jer bih vrlo rado zatražio sudsku zadovoljštinu zbog iznesenih kleveta', rekao je Benjamin Butković za N1.

Podsjetimo, Milanović je izjavio da je Butkovićev brat nabavio kamione nakon što je Butković postao ministrom i počeo poslovati s državnim tvrtkama kao podizvođač. 

'To se sve lako provjeri, nema nikakvih poslova s tvrtkama koje su u vlasništvu države ili na poslovima za koje je država raspisala natječaj, da bi netko bio izvoditelj kojeg ne vidite. Gdje god se koristi javni ili europski novac toga nema. To je notorna laž', rekao je Butković novinarima tijekom obilaska gradilišta u Puli ranije u petak.

  • +18
Oleg Butković Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj