DVA MOGUćA ODGOVORA

Butkovićeva anketa na Facebooku: Što mislite? Tko se vozi u helikopteru?

21.03.2024 u 18:34

Bionic
Reading

Sat vremena nakon što se na Facebooku oglasio predsjednik Zoran Milanović, isto je učinio i potpredsjednik Vlade te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković

Uz fotografiju helikoptera, Butković je pitao pratitelje misle li da se vozi šef Republike Srpske Milorad Dodik na Hvar ili pak hrvatski predsjednik Zoran Milanović u Rijeku (pravde).

Butković se referirao na blagonaklon odnos predsjednika Milanovića prema čelniku RS-a Miloradu Dodiku, ali i svojedobna kontroverzna putovanja helikopterom dvojice političara na navedene destinacije.

Dodik je ljetos helikopterom Vojske Srbije putovao na Hvar da bi se sastao s Milanovićem, a posebno za tu priliku letjelicu mu je ustupio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Milanović je u premijerskom mandatu službenim helikopterom putovao iz Osijeka u Rijeku 2015. godine, pod nerazjašnjenim okolnostima.

  • +16
Ministar Butković uveo u posao kineskog izvođača radova na tunelu Kozjak Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sve se zakuhalo nakon što je Milanović još jučer na svom Facebooku objavio fotografiju premijera Andreja Plenkovića s Miloradom Dodikom, uz pitanje upućeno upravo Butkoviću. 'Olegu Butkoviću, a kako ide bratov posao s kamionima?! Posluje li s Hrvatskim cestama i na gradnji mosta prema Banjoj Luci', napisao je Milanović.