DEMONSTRATIVAN ODLAZAK

Odmetnici teško izvrijeđali čelnike laburista

03.07.2014 u 16:10

Bionic
Reading

Zbog nezadovoljstva stranačkim vodstvom zagrebačku podružnicu Hrvatskih laburista - Stranku rada napustila je polovica laburističkih vijećnika u zagrebačkim gradskim četvrtima, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare dosadašnji članovi te stranke

Kao razloge za masovno napuštanje redova Laburista naveli su 'laži i manipulacije bivšeg predsjednika stranke Dragutina Lesara s ciljem ostvarivanja osobne i koristi njegove stranačke kamarile', te nesposobnost i neodgovornost Predsjedništva i ostalih stranačkih tijela.

Članovi više ne mogu podnositi podcjenjivačko ponašanje Predsjedništva i ostalih stranačkih tijela, te zastupnika Branka Vukšića i Nikole Vuljanića, koji nas je javno proglasio politički nepismenima, kontinuirane šovinističke i seksističke ispade prvog potpredsjednika Zvonimira Međerala, te izostanak vizije i nesposobnost provođenja laburističkih ideja v.d. stranačke predsjednice Nensi Tireli, rekao je u ime nezadovoljnika Mario Jurin, dosadašnji predsjednik ogranka Podsljeme.

Vijećnici u gradskim četvrtima, njih 23 od ukupno 46 koji su već napustili stranku, ali i svi članovi koji su potpisali ispisnice smatraju da je rad u takvim uvjetima nemoguć jer su iznevjerena temeljna načela stranke - odgovornost, rad, poštenje, istina, znanje i društvena pravednost, naveo je Jurin dodajući da su ih učestala izbacivanja neistomišljenika požurila u odluci da napuste stranku.

Sada već bivši vijećnici Laburista najavili su da će stranku uskoro napustiti još desetak vijećnika gradskih četvrti, što praktički znači da je stranački rad u Zagrebu gotov.

Ističu da je njihova zadaća nastaviti skrbiti za interese svih građana u vijećima gradskih četvrti, a hoće li se priključiti drugoj političkoj opciji ili ostati nezavisni svatko će odlučiti isključivo po savjesti i svjetonazoru, rekao je Jurin.

Danas iz Laburista izlazi više od 15 posto ukupnog broja članova u Zagrebu. Ogranak Maksimir napušta 35 posto članova, u ogranku Gornji Grad Maksimir stranku napuštaju ili su je već napustili svi izabrani vijećnici, u Donjem Gradu u zadnjih nekoliko mjeseci stranku je napustilo 25 posto članova, a najveći egzodus dogodio se u ogranku Podsljeme iz kojeg je otišlo 95 posto članova.

Novinarima je podijeljen dopis Nade Boban, nekadašnje predsjednice ogranka Gornji Grad Medveščak, koji je uputila stranačkim kolegama nakon što je napustila stranku. U njemu kao razloge odlaska navodi neiskrenost, nepoštenje i nerad visokopozicioniranih pojedinaca u stranci koju ironično naziva 'Lesar d.o.o.'.

Tireli nema informacija o prelascima Laburista Čačiću

Vršiteljica dužnosti predsjednice Hrvatskih laburista Nansi Tireli izjavila je danas kako joj nije poznato da zagrebački Laburisti masovno prelaze Reformistima Radimira Čačića, kao što su izvijestili neki mediji.

'Ako je netko u političkoj stranci i istupi iz nje, onda bi meni bilo sasvim logično, normalno i ljudski, da u tu stranku dođe, preda ispisnicu i kaže, bilo mi je drago, hvala i doviđenja, vidimo se negdje na političkoj areni, samo na suprotnim stranama', kazala je Tireli novinarima u saboru.

Odbila je tvrdnje o lošoj komunikaciji unutar stranke.

'Istupiti na takav način iz stranke u koju su se do jučer zaklinjali, mislim da govori više o tim osobama nego što govori o bilo kakvoj stranci', dodala je.

Dio zagrebačkih Laburista danas je objavio da je, zbog nezadovoljstva stranačkim vodstvom, stranku napustila polovica laburističkih vijećnika u zagrebačkim gradskim četvrtima, te da će ih uskoro slijediti još desetak vijećnika gradskih četvrti.

RTL Autor: RTL

Nisu, međutim, potvrdili da prelaze Čačićevim Reformistima već kažu da će o priključenju drugoj političkoj opciji ili nastavku djelovanja kao nezavisni vijećnici, svatko odlučiti prema savjesti i svjetonazoru.