PRED ANTIKORUPCIJSKIM VIJEĆEM

Odgođeno saslušanje diplomatu koji je udaljen s dužnosti jer je prijavio nepravilnosti u ministarstvu

15.10.2019 u 14:35

Bionic
Reading

Zbog nedolaska predstavnika resornog ministarstva, odnosno ministra, 'Antikorupijsko vijeće' Hrvatskog sabora u utorak je odgodilo javno saslušanje Damira Sabljaka, hrvatskog diplomata koji je udaljen s dužnosti jer je prijavio nepravilnosti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

"Kako smo nedugo prije sjednice dobili obavijest da ministar neće moći doći, odgodit ću ovu sjednicu, jer je o ovoj temi bespredmetno raspravljati bez ministra vanjskih poslova", rekao je predsjednik Antikorupcijskog vijeća Željko Jovanović (SDP) nudeći Gordanu Grliću Radmanu da se Vijeću odazove već u četvrtak, prije ili poslije sjednice Vlade.

Jovanović, naime, smatra da je tema koja se tiče Sabljaka takva da ju se ne može odraditi bez ministrove prisutnosti.

Očekujem da ministri poštuju radna tijela Sabora i omoguće raščišćavanje svih tema koje dovode do pada povjerenja građana u institucije, poručio je.

"Vidimo se, nadam se u četvrtak", dodao je.

Odgodu sjednice do dolaska ministra Grlića Radmana podržao je Nikola Grmoja (Most) koji je u javnosti otvorio 'slučaj Sabljak'.

Smatram da bi, ako smo pozvali ministra, ako se razmatra tema iz njegova djelokruga, on morao biti tu, posebno ako se uzme u obzir da Vijeću još nisu dostavjeni putni nalozi, niti sve što je tražilo, rekao je Grmoja navodeći da su se u međuvremenu pojavile i dodatne informacije koje bacaju sumnju na cjelokupan proces.