'SINDIKALIST JE SAMO ŠTITIO KOLEGE'

Odbačena prijava za prijetnje smrću šefu Brodosplita Debeljaku

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odbacilo je kaznenu prijavu protiv Zvonka Šegvića zbog prijetnji Tomislavu Debeljaku, predsjedniku Uprave 'Brodosplita'

Tužiteljstvo smatra kako su sporne riječi predsjednika Nezavisnog sindikata Brodosplita Šegvića izrečene u afektu i motivirane željom da zaštiti kolege od najave otpuštanja. Do podnošenja kaznene prijave je došlo polovicom ožujka ove godine kada je tijekom telefonskog razgovora s direktoricom općih poslova u splitskom škveru Zvonko Šegvić kazao kako će golim rukama ubiti predsjednika Uprave Debeljaka.

Nakon što je šefica općih poslova obavijestila direktora o navedenim riječima protiv Šegvića je podnijeta prijava. Na Općinskom državnom odvjetništvu su detaljno analizirali podnijetu kaznenu prijavu i nakon toga proveli izvide radi utvrđivanja postoje li elementi kaznenog djela.

Utvrđeno je kako Zvonko Šegvić svojim postupanjem nije ostvario kazneno djelo prijetnji. Kako navode u svom obrazloženju, inkriminirane prigode riječi koje je Šegvić uputio u određenim okolnostima bile su izrečene u afektu., piše Slobodna Dalmacija

Zaključeno je kako je bio motiviran željom da zaštiti kolege od najavljenih otpuštanja te stoga njegove riječi ne predstavljaju ozbiljnu prijetnju. Također smatraju kako Šegvićeve riječi nisu mogle kod Debeljaka izazvati osjećaj straha za vlastiti život.

'Vjerujem u Boga, u pravdu, u obitelj i ukoliko se toga držim ne mogu izgubiti. Dođe mi da plačem kada vidim kako me i sada dok hodam kroz škver stalno prate kao da sam kriminalac', rekao nam je Zvonko Šegvić o odluci državnog odvjetništva i svojoj situaciji u firmi.