STIŽE NAM PROLJEĆE

Od sutra opet sunce, temperature prema +20

12.03.2012 u 14:25

Bionic
Reading

Oblačno i kišovito vrijeme koje je danas zahvatilo kopnene dijelove Hrvatske već će od utorka poslijepodne napustiti naše krajeve pa će od srijede posvuda biti dosta sunca i sve toplije, najavljuju prognostičari

U utorak će u kontinentalnim krajevima biti umjereno do pretežno oblačno, još ponegdje uz vrlo malo kiše u noći i prijepodne. Bit će i kraćih sunčanih razdoblja, više u drugom dijelu dana. Vjetar će biti slab do umjeren sjevernih smjerova. Jutarnje temperature kretat će se od 1 do 6°C, a najviše dnevne od 8 do 13° celzijevaca.

Utorak će Jadranu donijeti pretežno vedro vrijeme. Puhat će umjerena bura i tramontana, koja će u Dalmaciji još povremeno biti jaka, a na moru s vrlo jakim do olujnim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju će biti od 0 do 5°C, a uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne bit će između 12 i 17 stupnjeva Celzijusa.

U srijedu će na kopnu biti djelomice sunčano i suho, uz više oblaka još u prvom dijelu dana. Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutarnje temperature kretat će se od 0 do 5°C, a najviše dnevne od 9 do 14°C.

Na Jadranu će i u srijedu biti pretežno sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura, koja u Dalmaciji može na moru još ujutro imati jake udare. Ujutro je u zaobalju mjestimično moguć slab mraz. Najviše dnevne temperature kretat će se od 14 do 19°C.

U četvrtak će jutarnje temperature u kopnenom području biti uglavnom oko 2°C, a najviše dnevne do 15°C. Duž obale jutarnje će se kretati od 8 do 10°C, a dnevne između 15 i 17°C.

U drugoj polovici tjedna u cijeloj Hrvatskoj se očekuje sunčano i stabilno vrijeme uz slab vjetar. U unutrašnjosti je u jutarnjim satima ponegdje moguća kratkotrajna magla. Temperature će postupno porasti pa će potkraj tjedna duž obale dosezati oko 16, a u unutrašnjosti 19°C.

Za vikend će i dalje biti suho, sunčano i toplo, osobito u subotu, rekao je Daniel Pavlinović, član uprave udruge Crometeo.